Fostul judecător Toni Greblă face acuzații grave: DNA şi SRI au dorit să ”disciplineze” activitatea CCR

Fostul judecător Toni Greblă face acuzații grave: DNA şi SRI au dorit să ”disciplineze” activitatea CCR

Toni Greblă reacționează în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță. Fostul judecător susține că principala țintă a serviciilor secrete a fost Curtea Constituțională.

Acesta a declarat că DNA şi SRI au dorit să „disciplineze” activitatea CCR. Asta după ce Sebastian Ghiță a susținut că fostul adjunct al directorului SRI Florian Coldea i-a fabricat dosarul fostului judecător ca să forţeze demisia lui George Maior de la conducerea SRI.

„După părerea mea numai Curtea Constituțională a fost una din țintele principale și numai s-a profitat de declarația aceea halucinantă, și Coldea a profitat de declarația aceasta a lui Maior, dar ținta principală a fost Curtea Constituțională, activitatea ei, și faptul că SRI, DNA au dorit atunci ca activitatea Curții să fie «disciplinată» și să devină și ea mai ascultătoare față de instituțiile de forță. Probabil au sperat că vor găsi ceva grav în activitatea unui judecător al CCR care să justifice o asemenea intervenție brutală în activitate Curții în perioada în care Curtea se pronunța asupra a trei legi pe care SRI-ul și DNA-ul le considerau esențiale pentru activitatea lor, și mă refer la cele trei legi cunoscute de legile Big Brother. Ca să poți să reții un judecător al Curții trebuia să existe o faptă gravă care să justifice o asemenea măsură, și negăsindu-se nimic, atunci Coldea și Kovesi au hotărât că un exemplu poate fi dat prin ridicarea mea de la hotelul unde locuiam. Spre nenorocul lor nu au găsit nimic în activitatea mea, astfel că din 22 ianuarie 2015 când m-au ridicat și m-au dus la DNA, când presa și noi toți am fost șocați, mai toată lumea a început să înțeleagă că nu are nimic de-a face activitatea mea, cu ridicarea și îndepărtarea mea de la Curte”, a declarat Toni Greblă, la România TV.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat în interviul pe care i l-a acordat lui Ion Cristoiu că Florian Coldea i-a ”pregătit” demisia lui George Maior, înscenând dosarul judecătorului CCR Toni Greblă.