Top cinci lucruri indispensabile în vacanță: Ce luăm cu noi în concediu

Top cinci lucruri indispensabile în vacanță: Ce luăm cu noi în concediu
Foto: Pixabay.

Sezonul estival este în toi. Oamenii își planifică vacanțele și se îndreaptă către stațiuni. Unii sunt adepții litoralului românesc, iar alții călătoresc în străinătate. Bulgaria, Grecia și Turcia intră în top-ul preferințelor. Înainte de a pleca în concediu, turiștii trebuie să-și pregătească bagajul, iar unele obiecte sunt indispensabile și trebuie să facă neapărat parte din lucrurile adunate și aranjate în valize și genți.

Bagaj pentru mare sau munte

  • „Medicamente – Este esențial ca indiferent de locul în care alegi să mergi vara aceasta să deții o trusă de prim ajutor. Vei avea nevoie de antitermice, antihistaminice, analgezice, betadină, pansamente sterile, o fașă elastică, o foarfecă, rivanol și pastile.
  • Cărți de citit – Deși ai verificat starea meteo, uneori vremea poate fi înșelătoare, așa că e posibil să petreci câteva ore în casă. Tocmai de aceea este important să ai la tine câteva cărți ce îți vor fi alături.
  • Baterie externă pentru telefon – Niciodată nu este recomandat să pleci de acasă fără baterie la telefon sau fără o baterie externă, deoarece pot apărea situații în care vei fi nevoit să îți contactezi rudele sau prietenii.
  • Hanorac și umbrelă – Chiar dacă este cald, nu strică să ai în bagaj o umbrelă și un hanorac, potrivite pentru vremea mai rece și pentru scurtele ploi de vară.
  • Briceag multifuncțional – Foarte multe persoane nu se gândesc la acest obiect, însă prezența lui te poate salva în multe cazuri. Pe lângă faptul că vei putea desface cutii, doze sau sticle, un briceag te va ajuta să tai lucruri greu de desfăcut. De asemenea, ar fi indicat să aveți și o lanternă la îndemână”, informează cancan.

 Tară din Europa cu cea mai ieftină cazare

Perioada concediilor este în toi. Mii de români se relaxează pe plajele mediteraneene și savurează zile libere alături de familii și prieteni. Oamenii se îndreaptă către Bulgaria, Turcia și Grecia. Prețurile diferă, iar fiecare poate să-și găsească o ofertă potrivită după gust și buzunar.

Situația tensionată din lume a influențat și domeniul turismului. Cei care vor să petreacă câteva zile pe malul mării sunt nevoiți să achite mai mult. Foarte puțini știu că în afară de cele trei țări există încă o opțiune, mult mai ieftină. Este vorba despre Albania. Plajele căreia sunt fascinante, iar costurile sunt mai mici.

Urmăriți B1TV.ro și pe