Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă… Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)

Tot mai mulți profesori vor grevă generală. Simion Hăncescu (FSLI): E ridicol ce se întâmplă... Luptăm pentru vreo 200 de lei în plus la salariu (VIDEO)
Nemulțumiți de salarii, tot mai mulți profesori vorbesc de greva generală.

Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat miercuri, pentru B1 TV, că tot mai multe cadre didactice solicită declanșarea grevei generale. Asta deoarece nici acum nu și-au primit drepturile salariale promise de guvernanți. Profesorii se plâng de faptul că decidenții dau pe bucăți creșterea salarială la care s-au angajat și care, oricum, nici nu ar acoperi inflația de acum.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Reprezentant al profesorilor: „E ridicol ce se întâmplă…”

Întrebat dacă a discutat azi cu miniștrii, liderul de sindicat a răspuns: „Eu am încercat ieri, Ministerul Muncii nu știa nimic ieri. La Ministerul de Finanțe aveau telefonele închise. E ridicol ce se întâmplă… În momentul de față, noi practic luptăm să se aplice o lege care ar însemna vreo 200 de lei în plus la salariu. Asta ar însemna că nici măcar rata inflației nu se acoperă”.

„Noi trebuia să primim, la 1 ianuarie, 16% în plus la salariu, dar am primit doar 4% și mai sunt 12%. Guvernul României tot vine cu pătrimi, pătrimi, înseamnă că cu aceste pătrimi ne poate duce Guvernul până în 2030…”, a continuat Hăncescu.

Tot mai mulți profesori vor declanșarea grevei generale

„Oamenii sunt extrem de nemulțumiți și să nu surprindă pe nimeni dacă în zilele următare vom anunța că va fi grevă generală. Vocile din sistem asta spun.
Grevă generală înseamnă încetarea lucrului.

Deci sunt foarte mulți oameni, voci din sistem… Deci noi, liderii (de sindicat), anunțăm greva generală dacă oamenii asta doresc. Vă spun că într-o săptămână – două maxim dacă nu se întâmplă ceva concret, cam asta se conturează”, a avertizat Simion Hăncescu.

Liderul de sindicat a precizat că profesorii încă de la 1 septembrie 2020 trebuiau să aibă salariile despre care discută acum, fiind vorba doar de 200 de lei în plus la salariu.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), susținea, într-o intervenție pentru B1 TV, că la nivelul actual de salarizare din învățământ n-ar trebui să ne mire că tinerii nu vor să devină profesori.

Cadrele didactice au protestat azi față de nivelul de salarizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe