Trucul simplu pe care îl poți pune în practică atunci când ți se cojește pielea de la soare. Oricine are acest produs în casă

Trucul simplu pe care îl poți pune în practică atunci când ți se cojește pielea de la soare. Oricine are acest produs în casă
Tânără la plajă / Foto: Pixabay.com

Vacanțele la mare sunt printre preferatele românilor. Fie că alegeți un sejur în țară, la Marea Neagră, sau preferați excursiile în Grecia, Italia sau Spania, este recomandat să nu petreceți timp în exces la soare.

Mai mult decât atât, expunerea la razele UV nocive poate cauza atât arsuri, cât și cancer la nivelul pielii. Arsurile solare sunt unul dintre cele mai neplăcute aspecte din vacanță. Totuși, puteți apela la o serie de trucuri pentru a scăpa de ele sau pentru a le diminua efectele.

Mai mult decât atât, o situație neplăcută pentru nimeni o reprezintă momentul în care pielea se cojește de la soare.

Ce faci când ți se cojește pielea de la soare. Trucuri simple pentru acasă

Potrivit Sfatulparintilor.ro, există o serie de trucuri simple pe care le puteți pune în practică atunci când vi se cojește pielea de la soare.

Răcorește și hidratează pielea

Atunci când remarcați că pielea formează bășicuțe, ar fi bine să faceți dușuri cu apă mai rece sau să aplicați comprese reci pe zonele vizate. Astfel, veți putea răcori zona afecta, iar procesul de cojire va fi unul mai lent.

Totodată, mâncărimea poate fi oprită cu ajutorul unor cuburi de gheață. Le puteți pune într-un prosop, cu care să tapotați zonele afectate, până când mâncărimea va trece.

Hidratarea pielii este extrem de importantă în momentul în care apar primele coji după expunerea îndelungată la soare. O cremă hidratantă ar putea face minuni cu pielea fiecărei persoană, iar loțiunile pe bază de aloe atenuează efectele și mai ales calmează pielea.

Nu cojiți pielea

Este foarte important să nu vă apucați să cojiți singuri pielea. Dacă tegumentul se ridică la suprafața, evitați să rupeți cojile și să grăbiți procesul.

În acest fel, riscați să provocați noi răni, să agravați situația și în special să conduceți la apariția cicatricilor.