Turiștii fură sute de mii de scoici sau pietricele și tone de nisip din Italia în sezonul de vacanțe

Turiștii fură sute de mii de scoici sau pietricele și tone de nisip din Italia în sezonul de vacanțe
Sardinia, Italia. Foto simbol: Pixabay

Turiștii care încearcă să fure sute de pietricele și scoici, precum și nisip de pe insula italiană Sardinia, vor fi sancționați cu amenzi mari, potrivit poliției.

Amendă între 500 și 3.000 de euro pentru contrabanda cu pietricele și scoici

Zilele trecute aproape 220 de pietricele și aproximativ 160 de scoici în greutate de 8,6 kilograme au fost descoperite în timp ce poliția a scanat bagajele a două femei din Germania. Turiștii se pregăteau să se îmbarce în avionul lor pe aeroportul din Cagliari, pe insula Sardinia, care aparține Italiei.

Reglementările locale spun că oricine este prins făcând contrabandă cu pietricele și scoici în afara Sardiniei poate fi amendat cu sume cuprinse între 500 și 3.000 de euro (între 530 și 3.175 de dolari).
Oficialii de la Guardia di Finanza, care sunt poliția financiară din Italia, sub autoritatea Ministerului Economiei și Finanțelor, au adăugat că în bagajele altor două turiste din Germania se aflau aproximativ 480 de pietricele și 180 de scoici.

Alți trei turiști din Spania și câte unul din Rusia, Lituania și Italia vor fi, de asemenea, sancționați pentru pietricelele și scoicile găsite în bagajele lor.

Guardia di Finanza a precizat într-o declarație că a confiscat peste 19 tone de nisip în total din bagajele turiștilor, în cadrul celor mai recente acțiuni. În mod normal, agenția se concentrează asupra infracțiunilor financiare și a contrabandei, dar în timpul verii ajută și la combaterea furtului de nisip, pietricele și scoici de pe plajele italiene.

Una dintre cele mai populare plaje pentru hoții de nisip este micuța insulă Budelli, renumită pentru Spiaggia RosaFoto: Pixabay

Unde se găsește cel mai căutat și „împrumutat” nisip

Sardinia este a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia. Ea a înregistrat peste 3,4 milioane de turiști în 2019, înainte de pandemia COVID. Aeroportul Cagliari Elmas este principalul aeroport internațional din Sardinia. Acesta este situat la câțiva kilometri în afara orașului.

Rapoartele spun că una dintre cele mai populare plaje pentru hoții de nisip este micuța insulă Budelli, situată în nordul Sardiniei, care este renumită pentru Spiaggia Rosa (plaja roz), a cărei culoare provine de la fragmente microscopice de corali și scoici.

Urmăriți B1TV.ro și pe