SUCEAVA: Turn de control nou, nefolosit pentru că a fost proiectat greşit! Modernizarea a costat 105 milioane de lei

SUCEAVA: Turn de control nou, nefolosit pentru că a fost proiectat greşit! Modernizarea a costat 105 milioane de lei

Noul turn al Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava nu poate fi folosit în condițiile în care acoperișul de susținere a fost proiectat greșit, fiind identificate deficiențe în susţinerea antenelor şi a echipamentelor necesare. De asemenea, noul turn nu poate fi modificat deoarece întregul proiect încă se află sub garanţie, până la mijlocul acestui an.

Turnul de control modern inaugurat în stă închis încă de atunci, din cauza deficienţelor de proiectare, scrie adevarul.ro.

„Nu există probleme majore, doar chestiuni de procedură. A fost o scăpare atât din partea proiectantului, cât şi din partea ROMATSA. Turnul fiind în garanţie, nu putem să-i aducem modificări, nu ne permitem să pierdem garanţia. Am ajuns la o soluţie de compromis, vom lăsa antenele pe turnul vechi, ei se vor muta în turnul nou la jumătatea acestui an, iar după expirarea perioadei de garanţie să efectuăm îmbunătăţirile. O perioadă se vor coordona zborurile din ambele turnuri“, a declarat Ioan Măriuţa, directorul Aeroporului „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene. Aeroportul a fost redeschis la data de 25 octombrie 2015, iar de atunci numărul zborurilor internaţionale au crescut constant, din Suceava putându-se zbura înspre Marea Britanie, Italia, Grecia sau Turcia, în viitor fiind anunţate curse spre Spania şi Belgia.

Ultima oră