Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu. Directorii din Primăria Capitalei dau vina pe Nicușor Dan

Un copac înalt de peste 10 metri a căzut peste un loc de joacă din parcul Cişmigiu. Directorii din Primăria Capitalei dau vina pe Nicușor Dan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un incident grav a avut loc în Parcul Cișmigiu din Capitală. Un copac înalt de peste 10 metri s-a rupt de la rădăcină şi a căzut peste un spațiu de joacă pentru copii, scrie gandul.ro.

Din fericire, niciun copil nu a fost rănit în urma acestui incident, chiar dacă toboganele au fost distruse.

Incident grav în Parcul Cișmigiu

Potrivit directorilor ADP de vină e primarul Capitalei care refuză de aproape doi ani să semneze avizele de defrişare. Nicuşor Dan spune însă că aprobă doar toaletările justificate.

„Domnul primar general nu semnează avize în vederea toaletării sau defrişării copacilor care pun în pericol viaţa cetăţenilor. Cad din ce în ce mai mulţi şi e firesc să cadă atâta timp cât nu lucrăm la prevenţie”, spune și Alin Drugău, director ADP Sector 2.

De întreţinerea parcului Cişmigiu se ocupă Administraţia Lacuri şi Parcuri, instituţie din subordinea Primăriei Capitalei.

Directorul ALPAB, Corina Bega, spune că arborele era verde şi nu existau semne că s-ar putea prăbuşi, relatează observatornews.ro.

Probleme cu copacii sunt însă în tot oraşul. ADP-urile de sector au sute de cereri de defrişare în aşteptare pe masa lui Nicuşor Dan însă primarul general abia dacă mai aprobă astfel de intervenţii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)