Un jucător NBA de origine turcă blocat pe Otopeni pentru că Ankara i-a anulat pașaportul: "Erdogan este un HITLER al sec. XXI!" (VIDEO)

Un jucător NBA de origine turcă blocat pe Otopeni pentru că Ankara i-a anulat pașaportul: "Erdogan este un HITLER al sec. XXI!" (VIDEO)

UPDATE (SURSE): Kanter s-a îmbarcat în jurul orei 17.15 într-o cursă British cu escală la Londra și destinația finală SUA.

Enes Kanter, jucătorul din NBA sosit în România pentru o serie de activități sociale și sportive, se află blocat pe Aeroportul Otopeni și nu este lăsat să intre în țară pe motiv de anulare a pașaportului de către autoritățile turce, afirmă o informare trimisă presei de către departamentul de relații publice al grupului educațional Lumina din România, informează HotNews.

România este a 8-a țară din cadrul turneului umanitar internațional Enes Kanter Light Foundation, acesta vizitând țări precum Coreea, Thailanda, Indonezia (…).

"Enes Kanter a ajuns în România din Frankfurt și nicăieri nu a avut probleme cu actele de călătorie, România fiind prima țară care pune probleme de acest gen", se spune în informarea transmisă de Lumina, asociațiecare este, alături de primăria Sectorului 3, organizatoarea în acest weekend a Festivalului Multiculturalității desfășurat în Parcul Titan.

Jucătorul a postat pe Twitter o filmare în care spune că este ținut de doi politiști români de frontieră pe aeroport de câteva ore.

Un jucător NBA de origine turcă blocat pe Otopeni pentru că Ankara i-a anulat pașaportul: "Erdogan este un HITLER al sec. XXI!"

#DIRECT_ONE_kyq7cr#

Potrivit Gazetei Sporturilor,Kanter joaca din 2011 în NBA. În primii 4 ani a fost la Utah Jazz și din 2015 s-a transferat la Oklahoma. Este al 9-lea turc care evoluează în NBA. A fost exclus din naționala țării sale natale din cauza orientărilor sale politice.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)