Un județ din România se află în top 5 cele mai primitoare destinații din lume / Care este motivul pentru care turiștii aleg să îl viziteze

Un județ din România se află în top 5 cele mai primitoare destinații din lume / Care este motivul pentru care turiștii aleg să îl viziteze
Sursa foto: Instagram

Una dintre cele mai primitoare destinații din lume este județul Mureș. Într-un top internațional, acest județ este pe locul cinci, pe primele locuri fiind regiuni din Spania, Grecia, Austria și Marea Britanie. Clasamentul a fost realizat în baza recenziilor lăsate de turiști pe o platformă de rezervări.

Sighișoara, din județul Mureș, oraș tot mai apreciat de turiștii din întreaga lume

Sighișoara este unul dintre cele mai vizitate orașe din județul Mureș. Anual, peste 250.000 de turiști vin să viziteze Piața Cetății, Turnul cu Ceas (construit în urmă cu peste 600 de ani, având 6 nivele și 64 de metri înălțime) și alte obiective istorice. Primăria orașului Sighișoara a funcționat în cadrul Turnului cu Ceas până la mijlocul secolului al XVI-lea.

Autoritățile locale spun că fac eforturi pentru a atrage cât mai mulți turiști în zonă: „Am introdus festival și evenimente noi, de la Armonia Cetății până la Street Food Festival, am mutat târgul de Crăciun în Cetatea Medievală. Turiștii străini rămân impresionați de Sighișoara”, a spus Iulian Sârbu, primarul municipiului Sighișoara, potrivit playtech.ro.

Un alt obiectiv turistic din Sighișoara este Scara Școlarilor, construită în secolul al XVII-lea. Inițial, scara avea 300 de trepte, dar după reconstrucția din secolul al XIX-lea, numărul acestora a redus la 176.

Oraşul Sighișoara se află în inima Transilvaniei și este una din puținele cetăți medievale din Europa care sunt încă locuite, iar centrul istoric al orașului, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)