Un român de 28 de ani a coordonat o rețea de criminalitate organizată care a traficat peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria

Un român de 28 de ani a coordonat o rețea de criminalitate organizată care a traficat peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria
Un român de 28 de ani a coordonat o rețea de criminalitate organizată care a traficat peste 36.000 de migranți. Sursa: Poliția de Frontiera

Un român în vârstă de 28 de ani a coordonat o rețea de criminalitate organizată, în care au activat peste 250 de traficanți, originari din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România și din alte state, majoritatea fiind călăuze care conduceau autovehicule prin zone prestabilite.

În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria, respectiv Ungaria- Slovacia-Cehia-Austria. Câștigurile rezultate din traficul de migranți depășesc 150.000.000 de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro per migrant.

Mandate de arestare pe numele mai multor români

„Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, împreună cu autorităţile austriece, au documentat şi finalizat activităţile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migraţia ilegală. Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului”, se arată într-un comunicat transmis de ITPF Sighetu Marmaţiei.

Autorităţile austriece au stabilit că, în rețea, au activat peste 250 de traficanți, majoritatea călăuze, conducând autovehicule prin zone prestabilite. Numai în Austria au fost reținuți peste 90 de membri ai grupării, într-o cooperare între structuri de poliție ale landurilor Austria Inferioară și Burgenland și autoritățile române, cehe și ungare.

În urma probatoriului administrat, autoritățile statului Austria au emis mai multe mandate de arestare preventivă,  inclusiv faţă  de cetățeni români.

Peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria

Astfel, la 04.05.2022, suspectul principal și coordonatorul grupării a fost reținut la Florești, județul Cluj, de către poliţişti din cadrul Poliției Române.

În data de 06.05.2022 a fost depistat de către polițiștii de frontieră pe raza localității Sighetu Marmației un alt membru al grupării, la care ulterior a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară. La domiciliul acestuia au fost identificate un număr de 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranților pe teritoriul statelor Ungaria și Austria.

Autorităţile austriece au informat că membrii grupării au transferat, în cursul anului 2021 și la începutul anului 2022, peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria, respectiv Ungaria-Slovacia-Cehia-Austria.

Urmăriți B1TV.ro și pe