Urs prins când subtiliza un sac cu porumb. „Suntem în căutarea unui mic hoțoman…”

Urs prins când subtiliza un sac cu porumb. „Suntem în căutarea unui mic hoțoman...”
Foto: facebook.com/RnpRomsilva

Un urs a reușit să subtilizeze un sac cu porumb depozitat într-un punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat în Ocolul Silvic Teregova. Hoțomanul a fost surprins de o cameră de monitorizare, iar clipul a fost postat pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Clipul poate fi urmărit AICI.

Urs prins la furat în Ocolul Silvic Teregova

„Urs ”fură” un sac de porumb în Caraș Severin la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Romsilva

‼ Suntem în căutarea unui mic hoțoman care ne-a lăsat fără un sac de porumb

Semnalmente: blănos, simpatic, ingenios, micuț, bun cățărător, trăiește în pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, are nas fin și abilități în ”subtilizarea” lucrurilor.

Ursul juvenil din imagini a reușit să subtilizeze un sac de porumb dintr-un observator al unui punct de hrănire al animalelor sălbatice amenajat de specialiștii Romsilva la Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin”, se arată în postarea de pe Facebook a Romsilva.

În România se află una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană.

„În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel olfactiv. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale”, mai precizează reprezentanții Romsilva.

Urmăriți B1TV.ro și pe