Vaccinul împotriva vaccinului HPV a trecut testul timpului (VIDEO)

Vaccinul împotriva vaccinului HPV a trecut testul timpului (VIDEO)
Foto: doctorulzilei.ro

Revoluţie stiintifica în lumea medicinei. Vaccinul împotriva virusului HPV, ce poate provoca forme de cancer de col uterin a trecut testul timpului.

În urma unui studiu realizat de o echipa de experti din SUA, s-a constatat o scădere considerabilă a cazurilor de cancer în rândul tinerelor carora li s-a administrat acest vaccin.

Vaccinul împotriva virusului Papiloma, cunoscut publicului sub denumirea de HPV, fost recomandat adolescentelor din Statele Unite, începând cu anul 2006.

Cercetătorii de la Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA au monitorizat efectele vaccinului de-a lungul timpului şi au realizat mai multe studii importante pentru această zonă a medicinei.

Vaccinul împotriva vaccinului HPV a trecut testul timpului

#DIRECT_ONE_q5jb58#

Oamenii de ştiinţă au comparat numărul îmbolnăvirilor din perioada anterioară descoperirii substanţei cu statistica ultimilor ani, de când s-a început vaccinarea în rândul adolescentelor.

Rezultatul a fost uimitor în cazul tinerelor cu vîrste între 14 şi 24 ani, în rândul cărora cazurile de cancer a scăzut cu mai mult de jumătate.

Concluziile nu au fost la fel de îmbucurătoare pentru categoria de vârstă 25-34 de ani, unde statisticile au rămas aproape neschimbate.

Cu toate acestea însă, rezultatele sunt încurajatoare şi experţii vor milita în continuare pentru conştientizarea importanţei vaccinării în rândul populaţiei tinere.

Mai mult decât atât, se doreşte îmbunătăţirea vaccinului în scopul diversificării destinaţiilor sale curative.

Deşi în prezent principala sa destinaţie este prevenirea cancerului de col uterin, cercetătorii au convingerea că în viitor şi bărbaţii vor beneficia de efectele sale benefice în tratarea diferitor afecţiuni.

Tags: