Veneția vrea să scape de turiștii săraci

Veneția vrea să scape de turiștii săraci
Foto: Pixabay

Recent, în Veneția, o familie de turiști a întins o față de masă peste una dintre fântânile istorice pentru a lua prânzul în ambianța epocii renascentiste. O alternativă economă la restaurantele locale însă autoritățile nu au fost de acord, arată Bloomberg.

Veneția intenționează să perceapă o taxă de 3 până la 10 euro pentru accesul în oraș

„Au plătiti o amendă mare”, a declarat Simone Venturini, un consilier municipal din Veneția, inițiatorul proiectului de schimbare a industriei turistice a orașului către calitate în detrimentul cantității.

Amendarea turiștilor care voiau să ia masa în aer liber face parte dintr-un efort mai amplu de a elimina turiștii care blochează străzile și solicită infrastructura orașului, dar care oferă puțin economiei – și anume, turiștii de o zi.

Orașul a stabilit că, atunci când peste 30.000-40.000 de oameni apar doar pentru o zi în care își fac selfie-uri pe Podul Rialto, se strecoară prin Piața San Marco și trec pe lângă Palatul Dogilor, aceștia fac mai mult rău decât bine.

Nava de croazieră, în centrul din Veneția / Foto: Hepta.ro

Pentru a elimina turiștii mai puțin avuți, orașul intenționează să perceapă o taxă de 3 până la 10 euro (aproximativ 3,20-10,60 dolari) pentru accesul în oraș începând cu luna ianuarie. Unii comercianți se tem că intrarea cu plată trimite un semnal greșit și nu este în concordanță cu rădăcinile Veneției ca națiune comercială.

„Scopul măsurilor nu este de a face bani, ci de a proteja Veneția”, a declarat Venturini. Orașul „cu fragilitățile sale nu este potrivit pentru turismul ‘fast-food'”.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului
16:54 - Vaslui: Un bărbat a fost trezit din somn de poliţişti şi încătuşat pe loc, după ce a adormit la volanul maşinii cu care făcuse accident
16:35 - Mircea Geoană: Sunt convins că Grupul de luptă NATO din România va ajunge la nivel de brigadă
16:13 - Expoziția de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” a lui Constantin Flondor, la Galeria Română până pe 4 ianuarie. Vernisajul are loc pe 6 decembrie