Victor Rebengiuc nu se retrage din teatru și va urca în continuare pe scenă: „Vreau să fiu înțeles bine”

Victor Rebengiuc nu se retrage din teatru și va urca în continuare pe scenă: „Vreau să fiu înțeles bine”
Captură Video - TVR / Youtube

Maestrul Victor Rebengiuc, cu aproape șapte decenii de activitate în teatru și film, spune că va urca în continuare pe scenă și că declarația sa inițială, când vorbea despre un „ultim rol”, a fost înțeleasă greșit.

Victor Rebenciuc nu se retrage din teatru

Într-o postare pe Facebook, marele actor român a explicat că în declarația sa inițială a vorbit despre „ultimul rol”, ceea ce nu înseamă că nu va mai urca pe scenă de acum încolo, ci că nu va mai accepta un rol nou.

Cu acest prilej, Victor Rebengiuc a confirmat că va juca în continuare în spectacolele „Regele moare” și „Tatăl”, atât timp cât va mai fi „în stare” să o facă „sau până când direcțiunile Teatrelor Național și Bulandra vor crede de cuviință”.

Discuțiile despre presupusa retragere a marelui actor au început odată cu repetițiile pentru avanpremiera spectacolului „Tatăl”, de la Teatrul Bulandra din Capitală, când a declarat că rolul tatălui va fi ultimul pe care îl joacă.

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!” a afirmat Rebengiuc, pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri