Virgil Musta: Tulburările de coagulare a sângelui sunt genetice și se pot manifesta la vârstă tânără, nu numai în contextul vaccinării

Virgil Musta: Tulburările de coagulare a sângelui sunt genetice și se pot manifesta la vârstă tânără, nu numai în contextul vaccinării
foto: Facebook

Medicul Virgil Musta a vorbit, miercuri dimineață, într-o intervenție telefonică laȘtirileB1 TV, despre posibila legătura dintre cheagurile de sânge și vaccinul AstraZeneca, dar si depsre cât de importantă este vaccinare pentru toate categoriile de vârste, in contextul în careUniversitatea Oxford a decis oprirea testarii serului împotriva COVID-19la copii și adolescenți.

Intrabat în ce măsura vârsta e un factor care ar favoriza formarea de cheaguri de sânge, medicul a răspuns că factorul genetic este mai important.

„Nu știu dacă vârsta este factorul. Din câte știu eu, este o afectare genetică, care se poate manifesta la vârstă tânără și poate da tulburări de coagulabilitate nu numai în contextul vaccinării, ci și în alte contexte. Dar în cazul vaccinării, s-a văzut această tulburare și la pacienți tineri, motiv pentru care se analizează dacă aceste cazuri sunt legate de vaccin sau sunt întâmplătoare, pentru că această coagulabilitate poate apărea mai frecvent la tineri.

Este important sa se administreze și la vârste mai mici, dar mai importantă este siguranță. Studiile la copii și femei gravide trebuie sa îndeplinească condiții mult mai stricte decât la celelalte categorii de persoane tocmai din cauza sensibilității acestora.

Pentru a putea stăpâni pandemia, este necesar ca și aceste persoane să fie protejate împotriva virusului.

Este corect să ne uitam la orice incident major pentru ca nimeni nu își dorește sa i se întâmple astfel de evenimente. Cel mai important este ca vaccinare sa fie sigură, ca lumea sa poată avea încredere în acest protest”, a spus Virgil Musta.

Specialistul a declarat și că valul trei al pandemiei a atins un platou în România, pentru că situația s-a îmbunătățit fată de acum două săptămâni.

„Noi cred ca suntem într-o perioadă de platou, pentru ca în urmă cu două săptămâni nu aveam aproape nici un loc liber, cu greu facem fața noilor cazuri care necesitau internare, care erau severe sau medii. La ora actuală este dificil, dar presiunea nu mai este asa de mare. Mai găsim locuri libere pentru a interna cazurile noi care apar cu forme severe”, a spus medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu