Un militar român a furat 13,4 tone de motorină de la propria unitate militară

Un militar român a furat 13,4 tone de motorină de la propria unitate militară

Un plutonier adjutant în rezervă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidarea a peste 13 tone de combustibil de la o unitate militară din Vrancea.

Procurorii au susținut că, pe când era șef de depozit în cadrul UM 01333, Ştefan Stoleru și-a însuțit cantități uriașe de motorină, cauzând un prejudiciu de 80.000 de lei. Paguba a fost descoperită în 2016, cu ocazie unui control. Abia atunci şi-au dat seama şefii din Armată că, încă din 2010, Stoleru, dar şi alte persoane, ar fi furat motorină.

Judecătorii Tribunalului Militar Iași susțin că au dispus suspendarea pedepsei deoarece ”inculpatul nu a mai fost condamnat, are o bună caracterizare din societate şi că pe perioada cât a fost cadru militar activ are caracterizări bune”. Asta deși, în 2014, același militar a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare de către același Tribunal Militar Iași pentru neglijență în serviciu, informează Adevărul. Acuzația a fost atunci că, din cauza neglijenței lui, au dispărut 8 tone de motorină. Din lipsă de probe, tot în 2014, Curtea de Apel Militară Bucureşti l-a achitat pe Stoleru şi a dat posibilitatea unităţii militare de a recupera prejudiciu de la acesta.

Ştefan Stoleru a trecut în rezervă după ce a comis faptele pentru care afost condamnat de Tribunalul Militar Iași, iar acum e militar pensionar.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)