Weekend la mare sau la munte: Ce trebuie să știe românii care vor să meargă cu trenul

Weekend la mare sau la munte: Ce trebuie să știe românii care vor să meargă cu trenul
Foto: pixabay.

Turiștii care vor să meargă la mare sau la munte cu trenul, în special, în weekend, trebuie să-și achiziționeze bilete din timp, pentru că cererea este uriașă.

Cererea este uriașă

„Vagoanele pot fi suplimentate spun cei de la CFR însă doar cu maximum patru ore înainte de plecare şi numai dacă sunt vagoanele disponibile. Aglomeraţie este şi în trenurile private.

Vineri la prânz erau sute de oameni în Gara de nord. Cei mai mulţi, tineri în drum spre mare”, informează stirileprotv.

Potrivit sursei citate, în anumite situații CFR poate suplimenta numărul de locuri.

”În situațiile acestea putem interveni și adaugă vagoane în mod operativ la tren. Suplimentarea o facem în limita capacității tehnic disponibile. CFR călători circulă cu întregul parc rulant în acest weekend”, precizează Adrian Vlaicu, reprezentantul CFR:

Prețul biletelor la CFR

Un bilet de tren la CFR călători de la București la Constanța costă 56 de lei online și 59 de lei la casa de bilete. La companiile private un bilet costă și 34 de lei. Sunt însă mai puține curse într-o zi. Indiferent de varianta pe care o alegeți este indicat să vă cumpărați biletul online cu câteva zile inianite.

Elevii care au carnețelele vizate beneficiază de gratuitate, iar studenții care au până în 26 de ani obţin o reducere de 50%. De la 1 iulie, biletele CFR se vor scumpi cu 20 la sută, arată stirileprotv.

Urmăriți B1TV.ro și pe