Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți

Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
Foto: Pixabay

Hamsia e vedetă la mare, dar nu rareori se întâmplă ca turiștii ajunși pe litoral să primească la restaurante altceva în loc: o porție de șprot, un peşte mai ieftin şi mai slab calitativ. Numai cunoscătorii își pot da seama imediat care este diferența între cele două tipuri de pește.

Cum îți dai seama când primești șprot, în loc de hamsii, în vacanța pe litoral

Unii dintre comercianţi preferă să cumpere şprot, dat fiind că un kilogram costă în jur de 5-6 lei, şi îl vând pe post de hamsie, care costă 12 lei kilogramul, informează Observator News.

Șprotul e și el un pește bun, dar turiștii tot trebuie să fie atenți, să nu iasă în pierdere cu banii, mai ales în această perioadă.

Cum fac diferența? Puși unul lângă altul, șprotul este mult mai mic, hamsia este mai mare.

Prețuri tot mai mari pe litoralul românesc

Prețurile tot mai mari la energie și gaze naturale se reflectă și în tarifele de pe litoral. De la 1 iulie, tariful pentru o noapte de cazare ar putea ajunge la 1.500 de lei, cu 40% mai mult față de luna precedentă.

Și o simplă masă la restaurant a ajuns să coste, în medie, cu 10-15% mai mult.

Strâmtorați cu banii, unii turiști admit că vin cu mâncarea de acasă.

„Prețurile au crescut destul de mult. Absolut tot s-a scumpit, cazare și tot. Cu banii cheltuiți aici într-un weekend mergi în Grecia și stai o săptămână, adică foarte scump”, a spus o turistă.

Urmăriți B1TV.ro și pe