Zăpada a depășit un metru la Bâlea Lac și Vârful Omu. Meteorologii avertizează că este risc de avalanşe în Carpaţii Meridionali

Zăpada a depășit un metru la Bâlea Lac și Vârful Omu. Meteorologii avertizează că este risc de avalanşe în Carpaţii Meridionali
Sursa Foto: Facebook/ Avalanse in Carpati

Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în Carpaţii Meridionali, la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Bucegi şi Făgăraş.

De asemenea, la staţia de la Vârful Omu se înregistrează cel mai ridicat strat de zăpadă, de 136 de centimetri, iar la Bâlea Lac, stratul măsoară 119 centimetri, notează Agerpres.

Meteorologii avertizează că este risc de avalanșă

O avalanşă de dimensiuni mari a fost observată în urmă cu trei zile, în Munţii Făgăraş, potrivit imaginilor publicate pe pagina de Facebook Avalanşe în Carpaţi.

„A fost declanșată accidental de trecerea unor schiori, pe valea Bâlea, pe vâlcelul de sub garduri aflat în partea vestică a văii Bâlea, sub caldarea Bâlea Lac, într-un loc cunoscut pentru frecventele avalanșe din zonă. Grosimea plăcii de fractură este 80 cm.

Din fericire avalanșa a fost fără victime. În urma ninsorilor viscolite din ultima perioadă s-au format numeroase plăci de vânt, în special pe versanții nordici”, avertiza atunci pagina Avalanşe în Carpaţi.

Care vor fi cele mai scăzute temperaturi

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi negative şi va fi ger noaptea, în zona montană, începând de miercuri seara.

La peste 1.800 de metri altitudine, temperaturile minime vor coborî la 1- 4 grade.

Rafalele de vânt pot atinge 60-70 de kilometri pe oră la peste 2.000 de metri, pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali, mai precizează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe