URGIA ALBĂ LOVEȘTE CAPITALA. Anunț ÎNGRIJORĂTOR de la ANM și Poliția Rutieră

URGIA ALBĂ LOVEȘTE CAPITALA. Anunț ÎNGRIJORĂTOR de la ANM și Poliția Rutieră

ANM a emis o nouă alertă meteo cod portocaliu și cod galben de ninsori viscolite valabile între 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15. Conform ultimei informări de la meteorologi și Poliția Rutieră, urgia va lovi Capitala în intervalul 22.03 ora 23.00-23.03, ora 15.00, atunci când se așteaptă ninsoare abundentă, strat de zapada consistent, viscol și vizibilitate redusă.

UPDATE.ANM a transmis, miercuri, la ora 15.00, o nouă avertizare de Cod Portocaliu. Meteorologii precizează că vremea rea va lovi, cu furie, inclusiv Bucureștiul, în intervalul 22.03 ora 23.00-23.03, ora 15.00, perioadă în care se așteaptă ninsoare abundentă, strat de zapada consistent, viscol și vizibilitate redusă.Conform ultimei informări, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mareparte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

În aceste condiții,la sediul ISU București-Ilfov s-au întrunit Comitetele pentru Situații de Urgență din București și județul Ilfov. 500 de pompieri sunt pregătiți să intervină fiind vizate, îndeosebi, locurile frecventate de persoanele fără adăpost pentru a fi conduse în siguranță în locurile special amenajate.

De asemenea, polițiștii Brigăzii Rutiere recomanda conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frana in condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare, sistemul de climatizare să funcționeze în parametri normali, să încerce pe cât posibil să nu folosească autoturismele personale, doar dacă este absolut nevoie și nu se pot deplasa în alte condiții.

Urmăriți B1TV.ro și pe