URGIA ALBĂ LOVEȘTE CAPITALA. Anunț ÎNGRIJORĂTOR de la ANM și Poliția Rutieră

URGIA ALBĂ LOVEȘTE CAPITALA. Anunț ÎNGRIJORĂTOR de la ANM și Poliția Rutieră

ANM a emis o nouă alertă meteo cod portocaliu și cod galben de ninsori viscolite valabile între 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15. Conform ultimei informări de la meteorologi și Poliția Rutieră, urgia va lovi Capitala în intervalul 22.03 ora 23.00-23.03, ora 15.00, atunci când se așteaptă ninsoare abundentă, strat de zapada consistent, viscol și vizibilitate redusă.

UPDATE.ANM a transmis, miercuri, la ora 15.00, o nouă avertizare de Cod Portocaliu. Meteorologii precizează că vremea rea va lovi, cu furie, inclusiv Bucureștiul, în intervalul 22.03 ora 23.00-23.03, ora 15.00, perioadă în care se așteaptă ninsoare abundentă, strat de zapada consistent, viscol și vizibilitate redusă.Conform ultimei informări, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mareparte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

În aceste condiții,la sediul ISU București-Ilfov s-au întrunit Comitetele pentru Situații de Urgență din București și județul Ilfov. 500 de pompieri sunt pregătiți să intervină fiind vizate, îndeosebi, locurile frecventate de persoanele fără adăpost pentru a fi conduse în siguranță în locurile special amenajate.

De asemenea, polițiștii Brigăzii Rutiere recomanda conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frana in condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare, sistemul de climatizare să funcționeze în parametri normali, să încerce pe cât posibil să nu folosească autoturismele personale, doar dacă este absolut nevoie și nu se pot deplasa în alte condiții.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)