Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, marcată la București

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, marcată la București

Asociația pentru sprijinirea pacienților cu TB-MDR, în parteneriat cu Primăria Capitalei, marchează24 MARTIE – ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI prin iluminarea în roșu a clădirii Primăriei Generale a Municipiului București și prin realizarea unei expoziții dedicate, intitulată „Fețele tuberculozei, boala nu ocolește pe

nimeni”.

ILUMINAREAFAȚADEI CENTRALE A CLĂDIRII PRIMĂRIEI CAPITALEI se va face în seara de 24 martie 2018, în intervalul 19:30 – 20:30,mișcareaaliniindu-se inițiativelorStop TB Partnershipdin mari orașe ale lumii, precum BarcelonasauAbu Dhabi.

EXPOZIȚIA „FEȚELE TUBERCULOZEI, BOALA NU OCOLEȘTE PE NIMENI” prezintă 12 portrete ale unor foști pacienți, care susțin acum public lupta împotriva tuberculozei și a stigmatului social cauzat de această boală și personalități implicate în combaterea tuberculozei, fiind expusă vis-a-vis de clădirea Primăriei Capitalei, pe gardul care împrejmuiește Parcul Cișmigiu. Expoziția poate fivizitată de către bucureșteni înPERIOADA 24 MARTIE ȘI 24 APRILIE 2018.

Evenimentul dedicat Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei are scopulDE A CREȘTE NIVELUL DE CONȘTIENTIZARE, INFORMARE ȘI IMPLICARE A CETĂȚENILOR ÎN DESFĂȘURAREA DE ACTIVITĂȚI CARE PROMOVEAZĂ O VIAȚĂ SĂNĂTOASĂ, având invitațimedici, pacienți, parteneri ai evenimentului, precum și oficialități din domeniul medical, reprezentanți ai instituțiilor implicate.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat