Adrian Popan, candidatul PMP la Primaria Zalău, lansează un proiect important pentru municipiu: Centru Medical Militar NATO în zonă

Adrian Popan, candidatul PMP la Primaria Zalău, lansează un proiect important pentru municipiu: Centru Medical Militar NATO în zonă
Foto: Salajeanul

Adrian Popan, candidatul PMP la Primaria Zalău, este de părere că municipiul beneficiază de toate pârghile necesare pentru realizarea unui Centru Medical Militar al NATO. De altfel, Popan a înaintat un proiect în care arată că a găsit toate soluțiile pentru realizarea acestui obiectiv.

„De ce Zalăul să nu se găsească pe harta NATO? S-ar vorbi despre Deveselu, unde avem rachete, sisteme de apărare etc și s-ar vorbi despre Zalău, unde am avea un centru medical militar NATO, construit la standarde mondiale. Situația geografică o permite, având în vedere că România se află la granița NATO. Ar fi o poziție confortabilă pentru un asemenea proiect, care ar deveni realizabil”, spune Popan într-un interviu pentru sălăjeanul.ro.

Adrian Popan (PMP): Centru Medical Militar NATO în Zalău

Adrian Popan susține că în Zalău, Unitatea Militară dispune de 22 de hectare de teren. Potrivit acestuia, dacă în următorii ani acestea nu vor fi folosite corespunzător, atunic este foarte probabil să ajungă în mâna samsarilor imobiliari care să ridice aici blocuri.

Candidatul PMP la funcția de primar al Zalăului mai spune că terenul Unității Militare poate fi folosit pentru realizarea unui Centru Medical. Cum terenul aparține Ministerului Apărării Naționale, acest lucru se poate face doar prin armată.

Soluția este simplă, spuen el. NATO ar putea să fie interesat de realizarea unui astfel de centru medical, astfel încât pe lângă scutul anti-rachetă de la Deveselu, să existe în România și o bază bine pusă la punct pentru cadrele medicale, susține Popan.

Adrian Popan mai spune că acest proiect nu este unul de ordinul fanteziilor, ci chiar se poate realiza. Ce este necesar aici este buna colaborare între Primăria Zalău, Consiliul Local Zalău, Consiliul Județean și Ministerul Apărării Naționale.

Pentru realizarea acestui proiect Adrian Popan va merge și la Traian Băsescu, fostul președinte al României care a avut o relație bună cu forțele militare NATO.