Așa-numită Republica Populară Donețk, întreținută cu banii rușilor. Oamenii sunt nevoiți să doneze o parte din salariile lor

Așa-numită Republica Populară Donețk, întreținută cu banii rușilor. Oamenii sunt nevoiți să doneze o parte din salariile lor
Foto: ZUMA Press Wire/dpa.

În Rusia, angajaților li se cere să transfere o parte din salariile lor pentru a sprijini așa-numită Republica Populară Donețk. Strângeri de fonduri se realizează prin intermediul Federației Sindicatelor Independente din Rusia, anunță reprezentanții „Eastern Human Rights Group” pe rețelele de socializare.

Rușii donează bani armatei din Donbas

„În Federația Rusă, se desfășoară o campanie de sprijinire a orașelor aflate sub controlul grupurilor armate ilegale. De exemplu, la întreprinderile din Bașcorostan (Bașchiria), angajații întreprinderilor sunt obligați să transfere lunar de la 5% la 10% din salarii pentru a sprijini trupele militare”, se arată în postarea Eastern Human Rights Group.

Acum câteva zile, un agent al Kremlinului care a creat 20 de platforme de știri pro-ruse a fost descoperit și „neutralizat” de ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), informează presa ucraineană.

Agentul Kremlinului, demascat de SBU

Potrivit sursei citate, un bărbat de la Kiev colabora cu securiștii ruși. Misiunea acestuia constând în răspândirea ideilor „lumii ruse” pe teritoriul țării vecine.

Pentru a face acest lucru, bărbatului i s-a dat sarcina de a crea peste 20 de site-uri. Platformele create justificau în mod regulat agresiunea armată a Federației Ruse. În plus, în astfel de publicații au fost scrise falsuri despre Forțele Armate ale Ucrainei pentru a destabiliza situația din țară.

În același timp, un număr de 31.500 de invadatori ruși au fost lichidați de armata ucraineană, de la începutul războiului, informează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețelele de socializare.

„Inamicul a suferit cele mai mari pierderi în direcția Slaviansk. Datele sunt în curs de precizare”, precizează reprezentanții Statul Major.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:43 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre legile destinului și semnificația misiunii personale (VIDEO)
23:56 - Comisarii ANPC au propus închiderea a cinci supermarketuri din sudul litoralului, pentru nereguli importante
23:35 - Florin Salam, reacție din spital la știrea falsă că ar fi murit: „Există persoane care stau cu adevărat cu grija mea. Le spun că sunt bine” / „Luați în serios problema asta cu Covid-ul” (VIDEO)
23:16 - Alina Mungiu Pippidi, despre scenariile privind evoluția războiului din Ucraina: „Sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv” (VIDEO)
22:30 - Simona Halep, în finala turneului de la Toronto. A învins-o pe Jessica Pegula după un meci epuizant
22:09 - Suporterii celor de la Petrolul și Rapid s-au atacat pe străzile din Ploiești. Bătaia, întreruptă de intervenția în forță a jandarmilor
21:39 - David Popovici, mesaj emoționant după performanţa de la Roma. Sportivul român, lăudat la superlativ în presa italiană: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!”
21:16 - Florin Salam: „Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Rușine Pro TV” / Ulterior, manelistul a șters postarea
20:43 - Fiica lui Florin Salam neagă informația că celebrul manelist a murit, după ce PRO TV dădea ca sigură moartea interpretului
20:30 - David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial