Atentat terorist Nisa: Autorul atacului a primit sprijin logistic de la alte 5 persoane

Atentat terorist Nisa: Autorul atacului a primit sprijin logistic de la alte 5 persoane
express.co.uk

Procurorul-general al Franței, a declarat joi că Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, autorul atentatului terorist de la Nisa din 14 iulie, a primit sprijin logistic din partea altor 5 persoane care se află acum în custodia poliției franceze.

Francois Molins a declarat într-o conferinţă de presă că atacul fusese plănuit cu câteva luni de zile în urmă. Acesta a adăugat că unul dintre suspecţi a filmat scena atacului, scrie mediafax.ro.

Cei cinci suspecţi riscă să fie acuzaţi preliminar de terorism pentru presupusele roluri pe care le-au avut în sprijinul lui Lahouaiej-Bouhlel, un tunisian ce locuia în Nisa, autorul atacului de Ziua Naţională a Franţei.

Cei patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani, sunt programaţi să apară în faţa instanței în următoarea perioadă.

Niciunul dintre suspecţi nu se aflau în evidenţa Serviciilor Secrete, până la momentul atacului.

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)