Bogdan Aurescu: Nu există o creștere a fluxului de persoane la granița României care să justifice gardul Ungariei (VIDEO)

Bogdan Aurescu: Nu există o creștere a fluxului de persoane la granița României care să justifice gardul Ungariei (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a spus miercuri, despre atacul ministrului ungar de externe asupra premierului Victor Ponta, că nu vrea ca România să intre în acest joc care ascunde situația Ungariei pe plan european.

De asemenea, acesta a mai spus că nu există o creștere a fluxului de persoane la granița noastră și nu este motiv pentru ca Ungaria să ridice un gard.

„Am informat Comisia Europeană de intenția Ungarie de a construi un gard la granița cu România. Nu există o creștere a fluxului de persoane la granița României. Nu există niciun motiv pentru o astfel de abordare. Partea ungară de fiecare dată aruncă un anume mesaj, după care noi reacționăm legitim și apoi rezultă că partea românească e cea care a început dialogul. Nu vrem să intrăm în acest joc care ascunde situația complicată a Ungariei pe plan european”
, a spus Aurescu.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a condamnat dur miercuri afirmațiile premierului Victor Ponta la adresa Ungariei. Peter Szijjarto a spus că „Ponta și-a pierdut autocontrolul prin unele afirmații iraționale și jicnește cu asta întreaga Ungarie”. (Detalii AICI)

Ponta a spus miercuri că anumiți lideri maghiari trebuie ținuți închiși, iar prin gardurile pe care le construiește, Ungaria “se scoate din Europa”.

Declarația premierului vine după ce Ungaria a anunțat că, dacă e nevoie, vor face un gard și la granița României.

Bogdan Aurescu: „Nu există o creștere a fluxului de persoane la granița României”