Ce religie are Carmen Iohannis. Secretul bine păzit al primei doamne

Ce religie are Carmen Iohannis. Secretul bine păzit al primei doamne
Sursa Foto: Impact.ro

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, sunt unul dintre cele mai îndrăgite cupluri oficiale. Puțină lume știe însă ce religie are prima doamnă a României.

De ce religia președintelui și a primei doamnea fost mereu un dezavantaj în fața românilor

După cum bine ştim, Klaus Iohannis nu este ortodox. Este membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, care pe româneşte se traduce drept luteran.Klaus Iohannis se regăseşte în această minoritate, nu numai etnică, dar şi religioasă, ca rezultatul a 500 de ani de evoluţie a gândirii. Potrivit specialiștilor, etnia și religia actualului președinte al României au reprezentat un dezavantaj la alegerile prezidențiale de anul acesta,după cum afirmă sociologul Alfred Bulai.

”Este un dezavantaj evident, pe care PNL l-a asumat, că doar nu e o necunoscută, nu e vorba de ceva despre care aflăm mâine. E o asumare a partidului ca atare. Desigur, e evident că simpatia pentru germani mai există cât de cât în România, dar, atenție, în anumite zone și la anumite categorii sociale!”

Asemenea lui Klaus Iohannis, nici soția sa nu este ortodoxă. În timp ce președinteleKlaus Iohanniseste dereligieluterană, soția sa este romano-catolică.

Secretul extrem de bine păzit al lui Carmen Iohannis

Carmen Iohanniseste extrem de cunoscută pentru modestitatea și rafinamentul pe care le are. Întotdeauna aparițiile sale au fost de bun gust, iar aceasta poate fi considerată chiar o soție model.

Același lucru era valabil și în perioada comunismului, atunci când România era condusă de Nicolae Ceaușescu. Dacă acum există o serie de speculații cu privire la aspectul vestimentar al primei doamne, în trecut, aceasta nu acordamare atenție hainelor.

Potrivit jurnaliștilor de la impact.ro, Carmen Iohannis avea în tinerețe o serie de priorități pe care nimeni nu le-ar fi crezut.

Carmen Lăzărucă, după numele de fată, s-a născut într-o familie bogată de catolici, din satul Sântu, județul Mureș. Tatăl ei se numea Ion Lăzărucă, și era de meserie blănar, o îndeletnicire extrem de bănoasă în vremea comunismului.

De asemenea, în perioada copilăriei, prima doamnă a țării a fost pasionată de artă. De-a lungul timpului Carmen Iohannis a luat lecții de balet, dar și de pian, și mereu a fost încurajată să își dea frâu liber creativității.

La rândul său, în perioada comunismului,Klaus Iohannisavea o altă activitate pe care nu mulți o practicau. Potrivit sursei citate, soția președintelui Klaus iohannisparticipa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa privată, situată în strada Șelarilor (Sibiu).

Totodată, se pare că la aceste slujbe era prezent uneori și Klaus Iohannis.

La vârsta de 22 de ani, Carmen Iohannis l-a cunoscut pe Klaus Iohannis, care, după o perioadă i-a devenit și soț. Cei doi au avut și job-uri comune. Înainte de a ajunge în Capitală, președintele și soția sa au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu.

Ultima oră
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)
17:07 - Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos în Turcia: Mai multe persoane au murit sau au fost rănite în accidente rutiere. Numeroase localități au rămas izolate (VIDEO)
16:42 - Adrian Criț (STB): Mai mulți conducători de troleibuz s-au întors tremurând la depou. Au fost presați de liderii sindicali să iasă de pe traseu. Cineva va răspunde în fața legii
16:25 - Bogdan Aurescu merge la Bruxelles pentru Consiliul Afaceri Externe. Șeful MAE va arăta, printre altele, că angajamentul SUA are o importanță deosebită pentru securitatea euroatlantică
15:40 - Carla’s Dreams plănuiește să dispară misterios de pe scena românescă: Sper să nu mă mai machiez și peste 10 ani
14:59 - Comunele din județul Timiș, fruntașe la rata de infectare COVID. 223 de orașe se află în scenariul roșu
14:34 - Politologul Cristian Pîrvulescu explică de ce România nu poate fi atacată de către Rusia, dar Ucraina ar putea fi supusă unui atac fără precedent
13:56 - Ministerul Sănătății: Măsuri urgente pentru creșterea capacității de testare COVID-19 și reducerea timpului de așteptare pentru testarea la domiciliu
12:30 - CEO-ul companiei Pfizer cere un vaccin care să protejeze împotriva variantei Omicron și care să se administreze o singură dată pe an
11:50 - Adela Popescu, certată de soacră. Ce îi reprosează mama lui Radu Vâlcan