Cine va prelua atribuțiile lui Petr Kellner la conducerea PPF Group

Cine va prelua atribuțiile lui Petr Kellner la conducerea PPF Group
foto: Pixabay

GrupulPPFa anunţat că locul fondatorului Petr Kellner va fi preluat de Ladislav Bartonicek, unul dintre acţionarii companiei, conform unui comunicat publicat pe site-ul firmei.

„Per total, PPF Group deţine un sistem detaliat prin care îşi gestionează proiectele de investiţii. Compania susţine că decesul fondatorului nu va avea niciun impact asupra operaţiunilor zilnice din cadrul grupului. PPF va continua viziunile şi planurile de investiţii formulate de Petre Kellner şi echipa sa”, potrivit unuicomunicat, citat debusinessmagazin.ro.

Miliardarul Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și proprietarul Pro TV,a muritla sfârșitul săptămânii trecute într-un accident de elicopter în Alaska.Petr Kellnerera unul dintre cei cinci pasageri ai aparatului de zbor care fusese închiriat pentru heli-skiing, un sport care poate fi practicat și în România, în munții Țarcu.

La bordul elicopterului Airbus AS350 B3 se aflau trei oaspeți și doi ghizi. Pilotul și patru dintre pasageri ș-au pierdut viața în accidentul aviatic, iar o altă persoană se află în stare gravă. Elicopterul s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska, informeazăNew York Times.

Petr Kellnerera cel mai bogat om din Cehia, potrivit topului Forbes, cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari. El controla grupul PPF Group, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Central European Media Enterprises (CME), compania – mamă a Pro TV.

Pe lângăPetr Kellner, și-au mai prierdut viața în tragedia aviatică Benjamin Larochaix din Cehia, doi ghizi ai cabanei și pilotul aparatului de zbor.

Ce esteheli-skiing-ul și unde poate fi practicat în România

Petr Kellnerparticipa la o excursie în care urma să practice heli-skiing. Este vorba despre o activitate sportivă în care schiorii sunt duși cu elicopterul în munși, în zone complet izolate și sălbatice. De acolo ei coboară pe zăpada neatinsă prin locuri unde nu sunt amenajate pârtii.

La sfârșitul anilor 1950, elicopterele au început să fie folosite în Alaska și Europa pentru a se ajunge în zonele îndepărtate.

În 2010, mai multe grupuri ecologiste din Elveția au înaintat o petiție cu peste 15.000 de semnături guvernului elvețian, cerând interzicerea heli-schiingului. Acest sport este interzis în Germania și Franța.

În România, această activitate poate fi practicată în Munții Țarcu.

Ultima oră
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)
21:39 - „Prințesa urbană” părăsește România: „E un bilet doar dus. Plecăm după mulţi ani în care am făcut totul să contribuim la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează” (VIDEO)
21:38 - Sorin Bontea a mers pentru prima dată în Grecia la filmările Chefi fără limite de la Antena 1: Nu m-a atras niciodată (GALERIE FOTO)