Corneliu-Radu Pop (PMP): ‘Suntem în anul 2020. Este inadmisibil ca, într-un oraș ca Șimleul Silvaniei, să existe locuințe care nu au apă curentă sau canalizare’

Corneliu-Radu Pop (PMP): 'Suntem în anul 2020. Este inadmisibil ca, într-un oraș ca Șimleul Silvaniei, să existe locuințe care nu au apă curentă sau canalizare'

Corneliu-Radu Pop, actual consilier local și unul dintre candidații Partidului Mișcarea Populară (PMP) la Consiliul LocalȘimleu Silvaniei, județul Sălaj, susține că nu este posibil ca într-un oraș oamenii să nu beneficieze de utilități.

Pop spune că pe lista priorităților sale și ale colegilor săi din PMP se află proiectele de canalizare și apă curență, incălvirea pe baza resurselor regenerabile și traficul.

Corneliu-Radu Pop, candidat PMP la Consiliul Local Șimleu Silvaniei: Este inadmisibil ca, într-un oraș, să existe locuințe care nu au apă curentă sau canalizare

Candidatul PMP promite să se lupte pentru drepturile cetățenilor din Șimleu Silvaniei, pentru ca aceștia să aibă într-adevăr condiții de oraș.

„Suntem în anul 2020. Este inadmisibil ca, într-un oraș, să existe locuințe care nu au apă curentă sau canalizare. Iar lipsa gazului metan din unele locuințe este o rușine pentru actuala administrație. Alături de colegii mei care candidează la Consiliul Local, avem în vedere un proiect privind încălzirea unor instituții din oraș, pe baza resurselor regenerabile.”, spune Pop.

În concepția acestuia, care se regăsește și pe lista candidaților pentru Consiliul Județean Sălaj, o altă mare problemă a orașului o reprezintă traficul. De aceea el propune crearea pistelor de biciclete.

„Deși Șimleul nu este cel mai mare oraș, numărul ridicat al mașinilor șimleuanilor și al celor care tranzitează orașul au dus la îngreunarea traficului. Eu văd o soluție de decongestionare a acestuia: crearea pistelor de biciclete în Șimleu și în satele aparținătoare. Eu locuiesc în Cehei și văd nevoia acestor piste de biciclete. A venit momentul ca și orașul Șimleu să intre în mileniul trei”, mai declară Corneliu-Radu Pop.

Corneliu-Radu Pop: Reducerea poluării pe râul Crasna și locurile de parcare pentru medici, pe lista priorităților

Un alt proiect pe care îl are în vedere alături de echipa PMP este luarea de măsuri pentru reducerea poluării pe râul Crasna, identificarea surselor de poluare în vederea stopării acestora.

Candidatul PMP își dorește atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru investiții în infrastructură, învățământ, cultură și sport. Și pentru că profesia lui este cea de asistent medical, Corneliu-Radu Pop se gândește la asigurarea locurilor de parcare pentru personalul medical din Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei și Policlinica veche.

„Tot pe baza fondurilor europene, noi, cei din Partidul Mișcarea Populară, vom ajuta agricultorii în implementarea de proiecte eligibile. În alte orașe sau comune, aceste proiecte există, deci se pot realiza. Trebuie doar implicare, trebuie doar voință.”, arată Pop.

Alte idei cu care PMP vine în fața alegătorilor sunt consultarea populației în ceea ce privește accesarea de proiecte cu bani din fonduri europene și fonduri locale pentru problemele cele mai urgente, dar și asigurarea de fonduri europene și locale necesare pentru construcția unei capele la cimitirul din Cehei.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de Florin Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților