Dmitri Medvedev: Cel de-al Treilea Război Mondial nu va fi cu tancuri sau cu avioane de luptă, dacă izbucnește

Dmitri Medvedev: Cel de-al Treilea Război Mondial nu va fi cu tancuri sau cu avioane de luptă, dacă izbucnește
Dmitri Medvedev: Cel de-al Treilea Război Mondial nu va fi cu tancuri sau cu avioane de luptă, dacă izbucnește Foto: Hepta - Sputnik / Ekaterina Shtukina

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a criticat încercările statelor occidentale de a justifica livrările de arme către Kiev ca un presupus efort de a preveni un război mondial, informează agenția rusă de presă TASS.

Medvedev crede că în cazul unui al Treilea Război Mondial totul va fi transformat în praf

„În primul rând, apărarea Ucrainei, de care nimeni nu are nevoie în Europa, nu va salva lumea veche de represalii.

În al doilea rând, dacă izbucnește cel de-al Treilea Război Mondial, din păcate, nu va fi cu tancuri sau chiar cu avioane de luptă. Totul va fi cu siguranță transformat în praf”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram.

Comentariile lui Medvedev vin ca răspuns la declarațiile ministrului italian al apărării, Guido Crosetto, potrivit cărora al Treilea Război Mondial ar izbucni dacă tancurile rusești ar ajunge la Kiev și la „granițele Europei”, și că armele trimise în Ucraina au fost menite să oprească escaladarea conflictului.

Anterior acestor declarații, Dmitri Medvedev a avertizat NATO că înfrângerea Rusiei în Ucraina ar putea declanșa un război nuclear.

La sfârșitul anului trecut, fostul președinte rus a prezis pentru 2023 un război civil în SUA, în urma căruia Musk va ajunge președinte, dar și un conflict între Germania şi Franţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)