Doi militari români au fost răniți în Afganistan, într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat

Doi militari români au fost răniți în Afganistan, într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat
Sursă foto: Facebook / MApN

Ministerul Apărării informează că doi militari români au fost răniți miercuri, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Ei au fost transportați rapid laSpitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar și primesc acum îngrijiri medicale, fiind în stare stabilă.

Doi militari români au fost răniți în Afganistan

Cei doi militari fac parte din Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions”. Ei au fost răniți în jurul orei 19.32, ora României, când efectuaumisiunea de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

„Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman”,a transmis MApN, printr-un comunicat.

Cei doi militari răniți se află în stare stabilă la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar

Militarii din patrulă au acționat rapid pentru acordarea primului ajutor și evacuarea întregului echipaj afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar. Cei doi militari răniți sunt acum în stare stabilă și beneficiază de îngrijiri de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt și ei evaluați medical.

MApN informează că ministrul Nicolae Ciucă și generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, sunt în permanentă legătură cu comanda Batalionului și urmăresc evoluția celor doi militari.

„Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni”, se mai arată în comunicat.