Donald Trump se judecă cu CNN. Ex-președintele Americii reclamă 475 de milioane de dolari

Donald Trump se judecă cu CNN. Ex-președintele Americii reclamă 475 de milioane de dolari
Foto: Hepta/Bestimage / DOMINIQUE JACOVIDES / BESTIMAGE.

Ex-președintele american Donald Trump a depus luni, 3 octombrie, o plângere împotriva CNN, acuzând canalul de ştiri că îl defăimează deoarece se teme că va candida din nou la preşedinţie în 2024 şi pretinzând despăgubiri de 475 de milioane de dolari, informează agerpres.

Trump se judecă cu CNN

CNN, unul din principalele posturi de televiziune din Statele Unite, „a căutat să-şi folosească imensa influenţă – presupusă ca o sursă de informare, de încredere, pentru a-l defăima pe reclamant în faţa telespectatorilor şi cititorilor săi, în încercarea de a-l învinge politic”, se arată în textul plângerii depuse în Florida.

„Campania de descurajare a CNN, sub forma defăimării şi calomniei împotriva reclamantului, a escaladat în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va candida la președinție în 2024”, potrivit aceleiași surse.

Donald Trump cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari.

Pe tot parcursul mandatului său, fostul preşedinte republican a avut o relaţie complicată cu marile media precum CNN şi New York Times, pe care le-a numit media „fake news”. În mod regulat, acesta s-a dezlănţuit împotriva lor pe Twitter, de unde între timp a fost interzis, reaminteşte AFP.

Peste 200 de exemple de evaluări înșelătoare ale activelor

Acum ceva timp, fostul președinte american Donald Trump și copiii săi adulți au fost dați în judecată pentru ceea ce procurorul general din statul New York susține că ar fi numeroase acte de fraudă și denaturare, aceștia fiind acuzați că nu au declarat corect valoarea proprietăților imobiliare pentru a obține împrumuturi favorabile și alte beneficii fiscale, transmite Reuters.

Procesul a fost intentat la un tribunal din Manhattan, New York, iar Trump Organization este acuzată de fărădelegi în pregătirea declarațiilor anuale despre situația financiară a lui Donald Trump din perioada 2011-2021. Alături de Trump Organization, compania care gestionează hotelurile, terenurile de golf și alte proprietăți din întreaga lume, au mai fost pârâți fii fostului președinte, Donald Trump Jr., Eric Trump și Ivanka Trump.

Procurorul general din New York, democrata Letitia James, susține că instituția pe care o conduce a descoperit peste 200 de exemple de evaluări înșelătoare ale activelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)
19:56 - Franța, prima echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Deținătoarea trofeului a întrerupt o „tradiție” sumbră
19:48 - Cinci persoane rănite după un accident între un microbuz și un autoturism, la ieșirea din Timișoara. Printre victime, o fetiță de 8 ani
19:27 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie 2022. Aspecte de mare intensitate (VIDEO)
18:17 - Ludovic Orban, aluzie la Lucian Bode: „Cine-a furat la doctorat, va fura și de la stat”