Jill Biden, o Primă Doamnă atipică. Scrie istorie drept prima soție de președinte american care își va păstra jobul, după mutarea la Casa Albă

Jill Biden, o Primă Doamnă atipică. Scrie istorie drept prima soție de președinte american care își va păstra jobul, după mutarea la Casa Albă
sursa foto: Facebook

Soția viitorului președinte al SUA, Jill Biden, va face istorie după ce va deveni prima doamnă a țării care deține un loc de muncă plătit în afara Casei Albe. Biden – care a lucrat cu normă întreagă ca profesor de engleză în colegiul comunitar a declarat că intenționează să continue să predea în timpul petrecut la Casa Albă.

Ce meserie va continua să practice în continuare Jill Biden după ce va deveni prima doamnă a SUA

„Aștept cu nerăbdare să fiu prima doamnă și să fac lucrurile pe care [le-am făcut] ca a doua doamnă, continuând cu faptele pentru familiile militarilor, educația și colegiul comunitar gratuit, lupta împotriva cancerului [Inițiativa Biden Cancer], pe care Joe și cu mine le avem în vedere”, a spus Biden într-un interviu luna trecută la” The Late Show cu Stephen Colbert „.

„Îmi este greu să mă gândesc la asta în termeni istorici, cred că am învățat în toți cei opt ani când eram a doua doamnă”, a răspuns ea când a fost întrebată despre natura istorică a deciziei sale.

Biden a fost educator de mai bine de trei decenii. A predat engleza la Northern Virginia Community College în cei opt ani în care soțul ei, președintele ales Joe Biden, a fost vicepreședinte în administrația Obama.

Plănuiește să continue să predea la Northern Virginia Community College ca primă doamnă, dar biroul ei nu oferă alte detalii.

„Așa cum a făcut-o ca a doua doamnă, din respect pentru confidențialitatea elevilor și pentru a-și păstra integritatea clasei, dr. Biden își va păstra predarea la Northern Virginia Community College separat de rolul său public”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Biden, Michael LaRosa.

Kate Andersen Brower, autorul mai multor cărți bestseller despre primele doamne și Casa Albă, a descris decizia lui Biden de a preda în continuare ca fiind „fără precedent” în istoria americană.

„Este neobișnuit ca o a doua doamnă să lucreze, dar fără precedent pentru o primă doamnă”, a declarat Andersen Brower pentru „Good Morning America” în decembrie.

Joe Biden, în lacrimi la ultimul discurs înainte de plecarea spre Washington DC. Ce a declarat președintele-ales alSUA

Joe Biden a avut parte de momenteemoționate înainte de a prelua oficial frâiele la Casa Albă. „Este cam emoționant pentru mine”, a spusJoe Biden, cu lacrimi în ochi, potrivitThe Independent. „Ați fost alături de mine întreaga mea carieră, în vremurile bune și în cele grele”, continuat el.

„În familia noastră, valorile pe care le împărtășim, caracterul la care râvnim, felul în care vedem lumea – toate vin de-acasă. Toate vin din Delaware”, a mai spusJoe Biden.

Președintele-ales al Statelor Unite, care va depune jurământul miercuri pe treptele CapitoliuluiSUA, a rememorat întâlnirea cu soția sa, în-curând-prima-doamnă Jill Biden, în statul în care a servit ca senator alSUA. Totodată, el a subliniat cât de mult a iubit Delaware regretatul său fiu, Beau Biden, fost procuror general în acest stat.

„Am un singur regret, că el nu este aici”, a spusJoe Biden, despre Beau, „pentru că ar fi trebuit să îl prezentăm pe el ca președinte”.

Joe Bidena continuat să locuiască în Wilmington, Delaware, după victoria obținută la alegerile prezidențiale americane din 2020, de unde și-a supravegheat comitetul prezidențial pentru inaugurare și totodată locul în care a început să primească rapoartele zilnice de informații.

Urmăriți B1TV.ro și pe