Joe Biden a căzut pe treptele Air Force One. Președintele SUA a făcut „un pas greșit”, spune Casa Albă / Liderii americani au deja un istoric de „luptă” cu scările aeronavelor (VIDEO)

Joe Biden a căzut pe treptele Air Force One. Președintele SUA a făcut „un pas greșit”, spune Casa Albă / Liderii americani au deja un istoric de „luptă” cu scările aeronavelor (VIDEO)

Joe Biden, președintele SUA, s-a împiedicat de două ori și în cele din urmă a căzut pe treptele aeronavei prezidențiale Air Force One, vineri, la Joint Base Andrews.

Joe Biden, președintele SUA, a căzut pe treptele avionului Air Force One

Liderul american urca ușor stângaci scările aeronavei prezidențiale, iar la un moment dat a părut că se împiedică. Încercând să se adune, el s-a împiedicat din nou și în cele din urmă a căzut. Unul dintre reporteri a relatat că vântul era destul de puternic la baza Andrews, potrivit Fox News.

După incident, Casa Albă a precizat că președintele Joe Biden se simte perfect bine în urma căzăturii.

Kate Bedingfield, director de comunicare la Casa Albă, a oferit mai multe detalii despre starea președintelui american.

„Știu că oamenii au văzut că președintele Biden a alunecat la urcarea pe scara către AF1, dar sunt bucuroasă să vă informez că este bine și că nici măcar nu a avut nevoie de vreo atenție din partea echipei medicale care călătorește alături de el”, spune Kate Bedingfield. „Nimic mai mult decât un paș greșit pe scări”, a adăugat ea.

În luna decembrie, Joe Biden își fractura piciorul în timp ce alerga după unul dintre câinii săi.

Totuși, el nu este primul oficial american de top care „se luptă” cu scările folosite pentru îmbarcarea în aeronavele menite să îi transporte în lume și să îi țină în siguranță în eventualitatea unui atac.

Anul trecut, fostul vicepreședinte american Mike Pence s-a împiedicat în timp ce se îmbarca în Air Force 2. De altfel, chiar și fostul președinte american Barrack Obama mai că a căzut în timp ce cobora din aeronava prezidențială, în 2015.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)