Joe Biden, despre noua variantă Omicron: „Este un motiv de îngrijorare, dar nu de panică”

Joe Biden, despre noua variantă Omicron: Este un motiv de îngrijorare, dar nu de panică
Foto: Hepta - Zuma Press / Oliver Contreras

Președintele SUA Joe Biden a precizat că noua variantă de COVID-19, Omicron, reprezintă un motiv de îngrijorare, dar nu un motiv de panică. „Spre lauda sa, comunitatea științifică din Africa de Sud a anunțat rapid lumea despre apariția acestei noi variante. Acest tip de transparență trebuie încurajat și aplaudat, deoarece ne crește capacitatea de a răspunde rapid la orice noi amenințări și exact asta am făcut”, a spus Biden.

Ce spune Joe Biden despre noua variantă de COVID-19

El a spus că „în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății a identificat noua variantă”, administrația sa „a luat măsuri imediate pentru a restricționa călătoriile din țările din sudul Africii”.

Biden a spus că, deși aceste restricții pot încetini viteza cu care se răspândește Omicron, nu o poate împiedica și că mai devreme sau mai târziu, vom vedea cazuri ale noii variante aici, în Statele Unite”, a spus Biden.

„Această variantă este un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”, a precizat Biden. „Avem cel mai bun vaccin din lume, cele mai bune medicamente, cei mai buni oameni de știință. Învățăm tot mai multe în fiecare zi și vom lupta cu această variantă cu acțiuni rapide, științifice, nu cu haos și confuzie”, a adăugat el. Biden a subliniat că cea mai bună protecție în fața pandemiei rămâne vaccinarea.

„Știu că v-ați săturat să mă auziți spunând asta, dar cea mai bună protecție împotriva acestei noi variante sau a oricăreia dintre variantele existente, cu care ne-am confruntat deja, este vaccinarea completă”, a spus președintele american.

G7, reuniune pe tema Omicron, noua variantă de coronavirus

Miniștrii Sănătății din statele membre G7 s-au reunit, luni, pentru a discuta despre Omicron, noua variantă de coronavirus, descoperită în Africa de Sud. Concluzia lor a fost că tulpina e extrem de transmisibilă, iar comunitatea internațională trebuie să acționeze urgent pentru a limita răspândirea ei.

„Comunitatea internaţională se confruntă cu ameninţarea unei noi variante de coronavirus, extrem de transmisibilă, care necesită o acţiune urgentă”, au transmis Sănătăţii din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite, într-un comunicat, la finalul reuniunii.

Aceștia au ținut să laude autoritățile din Africa de Sud pentru că au detectat rapid noua variantă și au alertat comunitatea internațională.