Klaus Iohannis, despre promulgarea majorării pensiilor cu 40%: „Va trebui să așteptăm un moment prielnic”

Klaus Iohannis, despre promulgarea majorării pensiilor cu 40%: „Va trebui să așteptăm un moment prielnic
Foto: presidency.ro

Parlamentul a votat în această săptămână majorarea pensiilor cu 40%. Întrebat dacă va promulga legea, Klaus Iohannis a declarat că nu este momentul oportun pentru o astfel de măsură.

„Este o chestiune pe care am mai discutat-o și sigur o s-o mai discută.Este de dorit săcreascăpensiileși salariile profesorilorsau săprimeascăun bonus. Și eu mi le doresc, și Guvernul, iar primii pași s-au făcut, pensiile au fost crescute cu 14%, alocațiilecu 20%. Chiar dacăne dorim mai mult, trebuie săținem cont de context, suntem înpandemie, în criză economică, iar bugetul de stat este subpresiuni uriașe”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri seara.

Klaus Iohannis: „Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI”

Legea majorării pensiilor nu are șanse, în opinia lui Klaus Iohannis.

„Ceea ce ieri a votat o majoritate a unui PSDiresposanbila împovărat bugetul cu 6% din PIB. Acest spațiunu există. Va trebui săluăm bani din altăparte pentru a da bani în aceastăzonă.

Așadar, chiar dacăne dorim ca aceste creșteri săintre în vigoare, trebuie săașteptăm momentul prielnic, care din păcate, acum nu este”, mai a declarat Iohannis.

Întrebat dacă Guvernul are în vedere un împrumut de la FMI pentru majorarea pensiilor, preșdintele a răspuns: „Vremsăevitam creșterea taxelor și impozitelor, vrem săavem o creștere economicăserioasă, sustenabilă, pentru a veni cu creșteri pe salarii și pensii. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI”.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”