Lui Novak Djokovic i s-a interzis să primească preotul pentru slujba de Crăciun – pe rit vechi, în hotelul din Australia. Biserica a găsit o soluție alternativă

Lui Novak Djokovic i s-a interzis să primească preotul pentru slujba de Crăciun - pe rit vechi, în hotelul din Australia. Biserica a găsit o soluție alternativă
Novak Djokovic, la Biserică, alături de fiul său / Foto: Basilica.ro

Deși Novak Djokovic este sănătos tun, negativ în urma testului anti-COVID, încă este carantinat la hotelul pentru refugiați din Australia. Acesta nu are voie să interacțiuneze față în față cu persoanele din afara hotelului, chiar dacă acestea nu sunt purtătoare ale virusului SARS.

Autoritățile din Australia rămân ferme, pe poziție. Tocmai au respins cererea Bisericii Ortodoxe Sârbe locale pentru ca un preot să-l poată vizita pe liderul mondial din tenis, cu prilejul Crăciunului, pe rit vechi, care se celebrează vineri, 8 ianuarie.

În locul acestei întrevederi, Biserica va oficia o slujbă în fața hotelului refugiaților, a transmis Episcopia Ortodoxă din Serbia, care au criticat aspru deciziile australienilor, potrivit Agerpres.

„Este vorba de o încălcare gravă a drepturilor elementare ale omului şi facem apel autorităţilor responsabile să permită urgent accesul liber şi fără piedici celor care vor să aducă alinare religioasă şi emoţională persoanelor reţinute”, a transmis Episcopia Ortodoxă.

Autorităţile australiene au respins intrarea în ţară a lui Novak Djokovic, nevaccinat anti-COVID-19, pentru a participa la Australian Open, pe motiv că nu dispune de viza necesară.

Cazul Djokovic a provocat mobilizare masivă la nivel internațional

Novak Djokovic a ajuns la Melbourne cu un avion Emirates, din Dubai, miercuri, după 23:00 ora locală, adică 15:00 ora României. Sârbul a fost ținut în aerpoport peste opt ore, de polițiști.

După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel, iar verdictul va fi pronunțat luni, 10 ianuarie.

Între timp, președintele Serbiei și patriarhul și-au anunțat susținerea față de Djokovic. Mii de protestatari au ieșit în stradă pentru a fi alături de liderul 1 mondial din tenis.