Marcel Ciolacu: Pe listele PSD nu o să candideze la alegerile parlamentare 2020 nicio persoană care este trimisă în judecată

Marcel Ciolacu: Pe listele PSD nu o să candideze la alegerile parlamentare 2020 nicio persoană care este trimisă în judecată
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis ca pe listele partidului să nu existe candidaţi care au fost trimişi în judecată, iar preşedinţii de organizaţii fac un nou control al persoanelor propuse, pentru a nu exista astfel de cazuri.

Marcel Ciolacu: Pe listele PSD nu o să candideze la parlamentare nicio persoană care are probleme cu legea

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit miercuri pentru a valida listele de candidaţi la alegerile parlamentare.

„Am avut o şedinţă de Consiliul Politic Naţional şi împreună cu colegii mei am luat decizia ca pe listele PSD nu o să candideze nicio persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toţi preşedinţii de organizaţii fac din nou un contorl al listelor. Dacă cumva există o listă depusă, vom face o adresă şi va fi modificată la birourile electorale judeţene. Celelalte decizii se vor lua în cadrul unui alt CPN, când vom finaliza toate listele. Mai e un număr de 15 judeţe care nu au finalizat listele”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional de miercuri.

Preşedintele PSD spune că nu e oportună candidatura lui Marian Oprişan la Senat

Ciolacu a mai spus că lista candidaţilor PSD Vrancea a fost invalidată de CPN şi a adăugat că nu este oportună candidatura lui Marian Oprişan la Senat, iar acesta ar trebuie să rămână vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

“Listele trimise de domnul Marian Oprişan la Vrancea au fost invalidate. Asta înseamnă că se declanşează din nou procedura. Îmi memnţin opinia ca dl Oprişan nu trebuie să candideze pentru o funcţie în Parlamentul României. În opinia mea, nu este oportună candidatura domnului Oprişan pentru Senat. Cred că cel mai oportun în acest moment este să rămână vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Vrancea”, a precizat liderul PSD.

Întrebat ce se întâmplă la Iaşi cu Maricel Popa şi dacă va mai fi pe listele PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nici nu s-a pus vreodată problema să nu fie pe lista PSD, domnul Maricel Popa. Am găsit o listă foarte dinamică şi foarte bună la Iaşi. O să v-o prezentăm în integralitatea sa.”

PSD Vrancea a stabilit marţi seara ca Marian Oprişan să deschidă lista la Senat, iar Nicuşor Halici pe cea de la Camera Deputaţilor. De asemenea, deşi conducerea partidului decisese ca Angel Tîlvăr să preia şefia interimară a organizaţiei, filiala l-a revocat pe acesta din funcţie şi l-a numit pe Vasile Carnariu.