Marea Britanie: Document clasificat al Ministerului Apărării, uitat într-o stație de autobuz din Kent (VIDEO)

Marea Britanie: Document clasificat al Ministerului Apărării, uitat într-o stație de autobuz din Kent (VIDEO)
Foto: Hepta - DPA Images / Ben Mitchell

Caz incredibil în Regatul Unit, unde un document de zeci de pagini, clasificat, a fost uitat într-o stație de autobuz. Materialul conținea informații despre Armata britanică și planurile acesteia în Orientul Mijlociu. Erau, însă, și date despre episodul de zilele trecute în care un distrugător britanic a fost în atenția Aviației și Marinei din Rusia, în Marea Neagră, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marea Britanie: Document clasificat, uitat într-un autobuz

Documentul clasificat, de aproape 50 de pagini, care conținea secrete militare britanice a fost uitat într-o statie de autobuz din orașul Kent.

Importantul act a fost găsit de un trecător, care l-a trimis presei.

O parte a documentului conținea planuri despre o posibilă desfășurare de trupe britanice în Afghanistan după ce operațiunile americane din acea țară se vor încheia. Trupele ar urma să fie trimise la solicitarea Statelor Unite, în puncte cheie din țară. Însă este ridicată și problema prezenței de forțe speciale britanice în Afghanistan.

O altă secțiune a documentului conținea inclusiv detalii despre recenta întâlnire periculoasăă dintre distrugătorul HMS Defender și forțele ruse din Marea Neagră. În el este descris faptul că misiunea distrugătorului era de a trece prin apele teritoriale ale Ucrainei, însă cu tunurile acoperite și cu elicopterul lăsat în hangar, astfel încât Moscova să nu interpreteze greșit gestul.

Chiar și-așa, așteptările au fost din start ca Rusia să răspundă într-un mod agresiv, ceea ce s-a și întâmplat. Rusia a trimis mai mult de 20 de avioane și două nave pentru a forța distrugatorul HMS Defender să plece din apropierea Peninsulei Crimeea.

Potrivit documentului, Armata britanică mai lause în calcul și alte două rute pentru HMS Defender, ambele la o distanță relativ mare de Peninsula Crimeea. A fost aleasă, însă, ruta cea mai riscantă astfel încât să nu îi fie oferită Rusiei oportunitatea de a susține că a forțat Marea Britanie să fugă.

Documentul mai conține și informații legate de exporturile de armament ale Marii Britanii. În material, se regăsesc inclusiv mailuri ale unor oficiali.

Urmăriți B1TV.ro și pe