Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia. Printre ei se numără 95 de apărători ai uzinei Azovstal

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia. Printre ei se numără 95 de apărători ai uzinei Azovstal
Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia. Printre ei se numără 95 de apărători ai uzinei Azovstal. Sursa Foto: Flickr.com

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis miercuri că 144 de soldați ucraineni, dintre care 95 de apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol, acum ocupat de ruși, s-au întors acasă, în cadrul unui schimb de prizonieri convenit între Kiev și Moscova, informează CNN.

Cel mai mare schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

„A avut loc un alt schimb de prizonieri, datorită căruia 144 de apărători ucraineni s-au întors acasă. Este cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul invaziei ruse”, a anunțat Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, pe Telegram.

Oficialii ucraineni nu au dat mai multe detalii despre locul şi data operaţiunii: „Din cei 144 eliberați, 95 sunt apărători ai Azovstal. Printre aceştia se numără 43 de militari din regimentul Azov”, a adăugat serviciul de informaţii ucrainean.

De asemenea, ei au fost schimbaţi cu alţi 52 de militari care se aflau în oţelăria Azovstal din Mariupol la momentul asaltului Rusiei.

„Cei mai mulți dintre ucrainenii eliberați au răni grave: răni prin împușcătură și schije, din explozii, arsuri, fracturi, amputații de membre. Toți beneficiază de îngrijiri medicale și psihologice de urgență adecvate”, a adăugat Direcţia Principală de Informaţii a Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest