Ministrul ungar al justiţiei: Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe

Ministrul ungar al justiţiei: Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe
ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga: Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe, sursă foto: captură YT

Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe, a declarat joi ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, la ceremonia de decernare a unui premiu, transmite agenția maghiară de presă MTI, citată de G4Media.ro.

Guvernul Ungariei ajută familiile, tinerii şi întreprinderile maghiare de peste graniță

Ministrul a vorbit despre faptul că politicile naţionale decurg din diferenţele dintre graniţele statului maghiar şi cele ale naţiunii maghiare. Din 2010 încoace a avut loc o schimbare de atitudine, iar Guvernul Ungariei ajută familiile, tinerii şi întreprinderile maghiare de peste graniţă printr-o serie de instrumente, astfel încât identitatea lor să nu fie pierdută, ci întărită, a spus Varga, potrivit MTI.

Guvernul maghiar a fost acuzat tot mai des în ultimii ani că, prin politicile sale, urmărește scopuri revizioniste în regiune. Critici au venit din partea oficialilor din Croația, Slovacia, România și Ucraina. Premiul “Lőrincz Csaba”, care recunoaşte activitatea celor care depun eforturi pentru existenţa spiritului unităţii maghiare, a spus Judit Varga, a fost decernat cercetătorului Balázs Tárnok, un cercetător în domeniul politicilor pentru minorităţi care desfăşoară activităţi în Slovacia.

Urmăriți B1TV.ro și pe