O nouă zi de îmbolnăviri record în Marea Britanie – Peste 93.000 de infectări în ultimele 24 de ore

O nouă zi de îmbolnăviri record în Marea Britanie - Peste 93.000 de infectări în ultimele 24 de ore
Foto simbol: Pixabay

Guvernul britanic a raportat, vineri, 93.045 cazuri noi de infectare cu virusul Sars-Cov-2, un al treilea număr zilnic record consecutiv, deoarece varianta Omicron alimentează o creștere îngrijorătoare a infecțiilor în întreaga țară, arată AFP.

93.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Cele mai recente date aduc numărul total de infecții în timpul pandemiei la peste 11,1 milioane, în timp ce Marea Britanie a înregistrat și alte 111 decese din cauza virusului, ducând numărul deceselor la peste 147.000.

În prezent, Marea Britanie lansează un impuls în masă pentru a vaccina cât mai mulți oameni înainte de sfârșitul anului.

În acest moment, Marea Britanie se află în contextul unui focar cu noul tulpină sud-africană, Omicron, aceasta fiind cauza numărului de infectări atât de ridicat. Autoritățile au recomandat cetățenilor să respecte normele de prevenire împotriva noului coronavirus și, de asemenea, au avertizat că acest număr s-ar putea să crească și mai mult în perioada următoare.

Ieri, Regatul Unit a înregistrat 88.000 de cazuri noi de infectare cu virusul Sars-Cov-2.

Directorul medical al Angliei: Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru încă 18 luni de haos din cauza COVID-19

Specialistul spune că se așteaptă să apară undeva la jumătatea lui 2023 un vaccin universal care să poată să combată tulpini multiple de virus, dar și o serie de medicamente antivirale noi, care ar reduce masiv presiunea pe care o resimte sistemul sanitar britanic de sănătate (NHS).

Între timp totuși, spune el, miniștrii britanici vor fi nevoiți să se bazeze pe restricții sociale dacă variante rezistente la vaccin vor amenința să copleșească NHS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”