Oficialii din Mariupol susțin că aproximativ 1.300 de civili au murit în oraș, de la începutul invaziei ruse

Oficialii din Mariupol susțin că aproximativ 1.300 de civili au murit în oraș, de la începutul invaziei ruse
Foto: Hepta.ro

Doi oficiali din Mariupol, orașul asediat din sudul Ucrainei, susțin că aproximativ 1.300 de civili au murit în oraș, de la începutul invaziei Rusiei, din data de 24 februarie 2022, potrivit CNN.

Orașul a fost bombardat pentru prima dată în primele zile ale conflictului și a fost asediat de aproape o săptămână.

Aproximativ 1.300 de civili ar fi murit în Mariupol, de la începutul invaziei

Din informațiile preliminare pe care oficialii din Mariupol le dețin, de la începutul invaziei, în localitate ar fi murit aproximativ 1.300 de civili.

Preliminar, 1.300 de locuitori din Mariupol au murit deja în timpul blocadei genocidului Federației Ruse (…) Vom lupta pentru toată lumea”, a declarat Petr Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, pentru agenția ucraineană UNIAN, scrie sursa citată mai sus.

Viceprimarul din Mariupol confirmă numărul aproximativ de morți

Viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, a declarat că cel puțin 1.207 de victime ale bombardamentelor au fost confirmate până marți.

„Într-adevăr, nu putem calcula câți morți avem, ar putea fi de trei până la patru ori mai multe. Nici măcar nu putem număra câți oameni de pe străzi au fost uciși de bombardamente și artilerie”, a spus Orlov, pentru CNN. 

Maternitatea din Mariupol, distrusă de forțele Federației Ruse

Potrivit informațiilor difuzate de mass-media ucraineană, mai multe femei au fost ucise și rănite în urma bombardării maternității din Mariupol.

„În urmă cu doar zece minute, ocupanții ruși au atacat dur asupra maternității nr. 2 din Mariupol. Potrivit martorilor oculari, maternitatea nu mai există, multe femei au fost rănite și ucise. Rușilor, veți arde în iad”, a precizat Veaceslav Abroskin.

Departamentul de comunicare al Primăriei din Mariupol a anunțat că maternitatea a fost complet distrusă, pagubele fiind enorme.

„În prezent, forțele de ocupație ruse au aruncat mai multe bombe asupra unui spital de copii. Pagubele sunt enorme. Clădirea instituției medicale în care au fost tratați copiii recent a fost complet distrusă. Informațiile despre copiii răniți sunt în curs de clarificare. Nu vom uita niciodată! Nu vom ierta niciodată această mizerie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe