Olena Zelenska, mesaj pentru așa-zișii pacifiști: Imaginați-vă că invadatorii ruşi intră în orașele voastre și vă bombardează și cineva vine să vă spună ”nu mai rezistaţi, depuneţi armele!”. Ați face asta?

Olena Zelenska, mesaj pentru așa-zișii pacifiști: Imaginați-vă că invadatorii ruşi intră în orașele voastre și vă bombardează și cineva vine să vă spună ”nu mai rezistaţi, depuneţi armele!”. Ați face asta?
Jill Biden o primește pe Olena Zelenska la Casa Albă. Foto: Hepta - Abaca Press / ABACA

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a dat de înțeles, într-un interviu pentru Corriere della Sera, că nu crede scuza că rușii de rând nu reacționează la războiul declanșat de țara lor în Ucraina pentru că nu știu ce se întâmplă. Chiar și în Rusia informația tot circulă, așa că depinde de fiecare om în parte dacă vrea să știe adevărul sau să trăiască în minciună.

Zelenska s-a referit și la așa-zișii pacifiști, care cer pacea oricare ar fi costul pentru țara victimă – Ucraina. Ea i-a îndemnat să-și imagineze cum ar fi dacă orașele în care trăiesc ei ar fi invadate și lor li s-ar cere să depună armele. Ar accepta?

„Un invadator, la fel ca un violator, nu se va opri niciodată dacă vei ceda în faţa lui, ci va merge mai departe. Noi oprind invazia acum, ucrainenii nu o opresc doar pentru ei, ci pentru toată Europa”, a spus Olena Zelenska.

Zelenska: Oamenii pot afla foarte repede ce s-a întâmplat la Bucha sau la Mariupol

„Uitați ce nu pot eu să înțeleg: în al Doilea Război Mondial, informația circula mult mai greu și locuitorii statelor agresoare se puteau justifica spunând că nu au unde să citească despre crimele ţărilor lor. Acum, însă, oamenii pot afla foarte repede ce s-a întâmplat la Bucha sau la Mariupol. Depinde doar de omul respectiv dacă vrea să știe adevărul sau nu”, a spus Zelenska.

De altfel, presa străină a relatat amplu despre metodele folosite de ruși pentru a evita cenzura în online.

Mesajul Olenei Zelenska pentru așa-zișii pacifiști care critică furnizarea de arme către Ucraina

Prima Doamnă a Ucrainei a avut un răspuns și pentru cei care critică furnizarea de arme de care țara ei are nevoie pentru a se apăra.

„A fi pacifist când ucigaşi înarmaţi se apropie de tine e ultima soluţie. Imaginați-vă că invadatorii ruşi intră în Milano sau Napoli, că au ocupat periferiile Romei şi îi ucid pe locuitori, că rachetele lor lovesc zi de zi cartiere rezidenţiale din Bologna şi de sub dărâmături sunt scoşi copii fără suflare.

Și cineva ar veni să vă spună: ”nu mai rezistaţi, depuneţi armele!”. Ați face asta?”, a afirmat Zelenska.

Urmăriți B1TV.ro și pe