OMS, previziuni sumbre: Peste jumătate din populația Europei este de așteptat să se infecteze cu varianta Omicron în următoarele săptămâni

OMS, previziuni sumbre: Peste jumătate din populația Europei este de așteptat să se infecteze cu varianta Omicron în următoarele săptămâni
Foto: Pixabay

Mai mult de jumătate din populația europeană este de așteptat să fie infectată cu varianta de coronavirus Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni, a declarat marțidirectorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

Mai mult de jumătate din populația Europei va fi infectată cu Omicron

Europa a înregistrat peste 7 milioane de cazuri nou raportate de Covid-19 în prima săptămână a anului 2022, mai mult decât dublarea într-o perioadă de două săptămâni, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-un briefing de presă, potrivit france24.

„În acest ritm, Institutul pentru Valori și Evaluare a Sănătății estimează că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni”, a spus Kluge.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția că răspândirea tot mai accelerată a Omicron poate genera apariția unei noi variante de coronavirus, mult mai periculoase.

Avertismentul OMS despre Omicron

Varianta Omicron pare a fi mai puțin periculoasă decât Delta, dar problema e că se transmite mult mai ușor.

„Cu cât Omicron se răspândeşte mai mult, cu atât e mai probabil să genereze o nouă variantă. Omicron e poate provoca moartea, poate mai puţin comparativ cu Delta, dar cine poate spune ce ar putea genera următoarea variantă?”, a declarat Catherine Smallwood, reprezentantă a biroului de urgenţe din cadrul OMS.

Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă din cadrul Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat că faza acută a pandemiei de coronavirus s-ar putea încheia în 2022. Coronavirusul, însă, nu va dispărea complet.