Predoiu, despre raportul MCV: România are voinţa necesară continuării reformelor pe justiţie

Predoiu, despre raportul MCV: România are voinţa necesară continuării reformelor pe justiţie
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, că România îşi arată încă o dată disponibilitatea pentru continuarea reformelor judiciare prin măsuri cum ar fi mica reformă în justiţie sau Legea...

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, că România îşi arată încă o dată disponibilitatea pentru continuarea reformelor judiciare prin măsuri cum ar fi mica reformă în justiţie sau Legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Ministrul a făcut acest anunţ după publicarea  raportului intermediar pe justiţie de către Comisia Europeană.

„Din raport rezultă alegerea pe care România o are în faţă: între trecutul comunist şi modernitatea europeană, între integritate şi corupţie, între justiţie şi injustiţie”, a spu Cătălin Predoiu.

Potrivit ministrului, raportul este unul pozitiv şi trebuie privit ca o încurajare. Cu toate acestea, avertizează ministrul, România are nevoie de continuitate în lupta împotriva corupţiei.

Raportul intermediar pe justiţie, publicat vineri de Comisia Europeană, subliniază eforturile depuse de Direcţia Natională Anticoruptie (DNA) în combaterea corupţiei la nivel înalt, însă critică lipsa de finalitate a acestor acţiuni.

CE a criticat, în mai multe rânduri, Ministerul condus de Cătălin Predoiu, pentru lipsa combaterii corupţiei la nivel înalt şi pentru absenţa reformelor. Însuşi preşedintele Traian Băsescu a declarat că responsabilitatea întârzierii aderării României la spaţiul Schengen se datorează atât lui, în calitate de şef de stat, cât şi problemelor din justiţie.