Primul vaccin anti-COVID-19 din lume a fost aprobat de Emiratele Arabe Unite. Ce categorii au prioritate la imunizare (VIDEO)

Primul vaccin anti-COVID-19 din lume a fost aprobat de Emiratele Arabe Unite. Ce categorii au prioritate la imunizare (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Emiratele Arabe Unite se pregătesc să înceapă vaccinarea anti-COVID-19. Guvernul a anunțat că a a aprobat de urgență utilizarea de către personalul medical a unui vaccin împotriva noului coronavirus, aflat încă în fază de testare, la șase săptămâni după începerea studiilor pe om.A treia fază a studiului unui vaccin inactivat COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopham de stat a început în Emiratele Arabe Unite în iulie și încă nu a fost finalizată.

„Vaccinul va fi disponibil eroilor aflaţi în prima linie (în lupta împotriva pandemiei) şi celor care sunt cel mai expuşi riscului de a contracta virusul”, a scris pe Twitter Autoritatea Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA).

Utilizareavaccinului, încă în curs de testare, a fost aprobatădupă ce a fost testat pe 31.000 de voluntari. precizând, dintre care 1000de persoane care sufereau de boli cronice și la care au apărut complicații.

În Emiratele Arabe Unite au fost anunţate până acum peste 80.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 399 de decese.

În acest moment, la nivel global, 30 vaccinuri împotriva SARS-COV2 au ajuns în fazele finale ale cercetării șisunt testate pe oameni.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vaccinurile din China împotriva noului coronavirus, ar putea fi gataîn noiembrie

China face progrese semnificative în lupta declanșată la nivel mondial pentru găsirea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus. Vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate în China ar putea fi gata de utilizare de către publicul larg încă din noiembrie, a declarat un oficial al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

China are patru vaccinuri COVID-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puțin trei dintre acestea au fost deja oferite lucrătorilor esențiali în cadrul unui program de urgență lansat în iulie, scrie Reuters.

Studiile clinice de fază 3 se desfășurau fără probleme și vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a declarat Guizhen Wu, șef al CDC, expert în biosecuritate, luni într-un interviu acordat televiziunii de stat.

Wu, care a spus că nu a prezentat simptome anormale în ultimele luni după ce a luat ea însăși un vaccin experimental în aprilie, nu a specificat la ce vaccinuri se referea.

O unitate a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și Sinovac Biotech SVA.O, listată în SUA, dezvoltă cele trei vaccinuri în cadrul programului de utilizare de urgență al statului. Un al patrulea vaccin COVID-19 dezvoltat de CanSino Biologics 6185.HK a fost aprobat pentru utilizare de către armata chineză în iunie.

Sinopharm a declarat în iulie că vaccinul său ar putea fi gata pentru uz public până la sfârșitul acestui an, după încheierea studiilor de fază 3.

Producătorii mondiali de vaccinuri se luptă pentru a dezvolta un vaccin eficient împotriva virusului, care a ucis peste 925.000 de oameni. Principalii producători occidentali de vaccinuri s-au angajat la începutul acestei luni să susțină standardele de studiu științific și să respingă orice presiune politică pentru a grăbi procesul.

Testele pe oameni ale companiei AstraZeneca au fost întrerupte

Gigantul farmaceutic AstraZeneca a întrerupt procesul de testare al vaccinului pentru COVID-19, săptămâna trecută, după ce unul dintre participanții la studiua dezvoltat „o boală neașteptată”.

Potrivit declarațiilor oferite de către reprezentanții companiei, boala pacientului din Marea Britanie ar putea cauzată de o reacție adeversă gravă la noul vaccin.

Potrivit New York Times, participantul la test a fost diagnosticat cu mielită transversă, un sindrom inflamator ce afectează coloana vertebrală și, adesea, este provocată de infecții virale.

Vești pesimiste au fost oferite și de Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, care a declarat că vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania sa s-ar putea dovedi un eșec.

Chiar dacă acesta va trece de toate fazele de testare şi va fi distribuit până la finalul anului, cel mai probabil numărul dozelor va fi limitat, mai consideră acesta.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de Florin Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților