Noi proteste la Praga: Cehii au ieșit în stradă împotriva împotriva președintelui și premierului, acuzându-i că sunt proruși și prochinezi, la 50 de la invazia Cehoslovaciei

Noi proteste la Praga: Cehii au ieșit în stradă împotriva împotriva președintelui și premierului, acuzându-i că sunt proruși și prochinezi, la 50 de la invazia Cehoslovaciei
Foto: captură Youtube

Cehii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta față de actuala putere de la Praga.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Miercuri, circa 5.000 de perosane au defilat în capitala Cehiei pentru a manifesta împotriva preşedintelui Milos Zeman, acuzat că ar fi prorus şi prochinez, şi a premierului populist Andrej Babis, acuzat de colaborare cu fosta poliţie secretă StB înainte de 1989, al cărui guvern minoritar a fost instalat cu sprijinul Partidului Comunist, anunță Agerpres.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Protestul a avut loc pe 21 august, zi în care se împlineau 51 de ani de la invazia din 1968 a trupelor Pactului de la Varșovia, conduse de URSS, care au zdrobit mişcarea reformatoare.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU …E EXTREM DE DUREROS

„Primăvara de la Praga” şi 50 de ani de la reprimarea brutală de către noul regim promoscovit a protestelor masive lansate spontan în august 1969.

„Avem un preşedinte care se orientează spre Moscova şi spre China comunistă, avem un premier care a colaborat cu StB”, a afirmat Kamila Mucikova, fostă prezentatoare la televiziune.

Ea comenta, în direct la televiziune cehoslovacă, în august 1968, ocuparea ţării sale de către trupele sovietice.

„La 30 de ani după (căderea regimului în 1989), comuniştii dau sfaturi guvernului. Ei sunt peste tot. Este periculos”, a insistat Mucikova, aclamată de către manifestanţi.
Invazia sovietică s-a soldat cu 137 de morţi între august şi decembrie 1968.