S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste

S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
Protest în fața Curții Supreme a SUA, care a anulat dreptul constituțional la avort. „Ce alte drepturi ne vor lua de acum?”, scrie pe o pancartă. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

E furie în Statele Unite după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituțional la avort. Președintele Joe Biden a susținut un discurs extrem de dur în care a avertizat că națiunea americană se întoarce cu 150 de ani în urmă. „E o decizie atât de extremă încât femeile și fetele sunt obligate să poarte copilul violatorului lor. Imaginați-vă o femeie nevoită să poarte în pântece un copil, consecința unui incest. E o cruzime!”, a mai afirmat Joe Biden.

Fostul președinte Barack Obama a avut și el o ieșire dură, îndemnând la proteste. Numeroase persoanlități de la Hollywood și-au exprimat și ele, de asemenea, indignarea.

Obama îndeamnă la proteste după decizia Curții Supreme a SUA privind avortul

Fostul președinte Barack Obama a susținut că decizia Curții Supreme lasă practic oamenii la cheremul ideologiilor și politicienilor. El le-a cerut americanilor să iasă în stradă și să meargă la vot, la alegerile din noiembrie.

„Curtea Supremă nu numai că a anulat aproape 50 de ani în care a existat un precedent, dar a lăsat la cheremul politicienilor și ideologilor cea mai personală decizie pe care o poate lua cineva. A atacat libertățile esențiale a milioane de americani. (…)

Alăturați-vă activiștilor care de ani întregi tot trag semnalul de alarmă în privința dreptului la avort și acționați. Fiți alături de ei la protestele locale. Fiți voluntari la organizațiile lor. (…)

Votați până la sau la 8 noiembrie și la fiecare oricare alt scrutin, că dacă vrem judecători care să ne protejeze toate drepturile, și nu doar unele drepturi, atunci trebuie să ne alegem oficiali care să fie angajați în acest sens”, a scris Barack Obama, pe Facebook.

Reacții la Hollywood după ce a fost anulat dreptul constituțional la avort

„Această națiune a fost fondată pe separarea dintre biserică și stat. Curtea Supremă tocmai a devenit ilegitimă prin distrugerea acestei separări și s-a transformat într-un organ politic al dreptei religioase. Va trebui să luptăm pentru principiile fondatoare ale națiunii noastre!”, a scris, pe Twitter, actorul Mark Ruffalo, cunoscut mai ales pentru rolul lui Hulk.

Cântăreața Taylor Swift a reacționat și ea: „Sunt absolut terifiată de punctul în care am ajuns. Că după atâția zeci de ani în care oamenii au luptat pentru drepturile femeilor asupra propriilor lor trupuri, decizia de azi ne-a lăsat fără toate acestea”.

Actrița Patricia Arquette a scris și ea: „Curtea Supremă e un dezastru absolut. De la a le da dreptul oamenilor să dețină arme la a le lua femeilor drepturile asupra propiilor corpuri… Nu am reacționat preventiv, deși știam că se va ajunge aici”

Urmăriți B1TV.ro și pe