Șeful forțelor armate britanice afirmă că Putin este sub o presiune uriașă și s-ar putea confrunta cu un deficit de armament

Șeful forțelor armate britanice afirmă că Putin este sub o presiune uriașă și s-ar putea confrunta cu un deficit de armament
Șeful forțelor armate britanice afirmă că Putin este sub o presiune uriașă și s-ar putea confrunta cu un deficit de armament. Sursa Foto: flickr.com

Șeful forțelor armate britanice, amiralul Sir Tony Radakin a transmis că președintele rus este sub o presiune uriașă, deoarece s-ar putea confrunta cu un deficit de armament după ce a subestimat rezistența ucrainenilor.

Putin este sub presiune uriașă și ar putea rămâne fără rachete

Amiralul Sir Tony Radakin este de părere că Rusia este blocată într-un „război logistic”, pentru a menține trupele lui Vladimir Putin aprovizionate cu rachete și alte armamente, deoarece utilizarea lor de la începutul invaziei din 24 februarie 2022 a fost mult mai mare decât au anticipat, informează Mirror.

În cadrul unui interviu pentru The News Desk de la Talk TV, șeful armatei britanice susține că: „El are potențial o problemă, deoarece rata cheltuielilor și duritatea luptei este total diferită de cea pe care a perceput-o pe 24 februarie.

Cred că acolo au loc mai multe războaie. Există un război tactic, unul geografic, în Ucraina. Și unul logistic, în ceea ce privește modul în care este menținută rata cheltuielilor”.

25% din forțele militare rusești lor au fost eliminate

Amiralul Sir Tony Radakin a explicat faptul că Rusia și-a pierdut un sfert din forțele sale în Ucraina, iar acum ea se zbate pe câmpul de luptă cheie din regiunea Donbas, din estul țării.

„Vorbim de un impact grav asupra forțelor lor armate. 25% din forțele lor au fost eliminate, fie prin uciderea militarilor, fie prin distrugerea batalioanelor lor tactice. Vedem, de asemenea, în fiecare zi, cum Rusia se luptă să-și coordoneze forțele sale aeriene cu cele terestre și să aibă ceea ce noi numim o campanie modernă, care să reușească un progres”, a declarat șeful armatei britanice.

Șeful forțelor armate britanice a mai transmis că Vladimir Putin se află sub o „presiune incredibilă” din punct de vedere politic și militar pentru a-și asigura victoria în Donbas.

Urmăriți B1TV.ro și pe