Zelenski susține că Vladimir Putin consideră că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război dacă amenință cu un atac nuclear

Zelenski susține că Vladimir Putin consideră că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război dacă amenință cu un atac nuclear
Volodimir Zelenski transmite că Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă: „Războiul ar fi putut fi oprit dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa”. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / ABACA

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat vineri că Rusia consideră că poate scăpa de acuzaţiile de crime de război, dacă amenință cu un atac nuclear, informează Reuters.

„Este a 72-a zi a războiului şi deocamdată nu putem vedea niciun final”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Zelenski: Nu putem vedea niciun final şi nicio disponibilitate a părţii ruse

„Ei (ruşii – n.r.) nu cred că pot fi consideraţi responsabili pentru crime de război pentru că au puterea statului nuclear”, a declarat liderul Ucrainei pentru grupul britanic de experți Chatham House.

„Aceasta este a 72-a zi a războiului şi deocamdată nu putem vedea niciun final şi nicio disponibilitate a părţii ruse de a-i pune capăt”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Grupul britanic de experți Chatham House a fost numit „indezirabil” în Rusia la începutul lunii aprilie.

Totodată, Kremlinul respinge acuzaţiile de crime de război comise de armata lui Vladimir Putin în Ucraina şi a învinovăţit naţionaliştii şi „neonaziştii” ucraineni pentru decesele din rândul civililor, potrivit Digi24.

Vladimir Putin cere Occidentului să exercite presiuni asupra Ucrainei

De curând, liderul de la Kremlin a solicitat Occidentului, într-o convorbire telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron, să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a opri ceea ce Vladimir Putin a numit „atrocităţi”.

De asemenea, președintele rus i-a transmis lui Emmanuel Macron că Occidentul ar putea contribui la încetarea „crimelor de război şi a bombardării masive a oraşelor şi aşezărilor din Donbas”.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept „operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident drept un pretext pentru invadarea Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe